4 листопада 2018, 10:36

Випічка

Погачице — сербський хліб

Ось незвичайний рецепт здобного хліба, вирішила спробувати зробити.

Знадобиться:

  • 250 мл молока
  • 0,5 — 1 ч. ложки солі
  • 1 пакетик сухих дріжджів (10 гр)
  • 3-3,5 склянки борошна
  • 100 г маргарину для «обмазки»

У тепле молоко додати сіль, цукор, дріжджі, 1-2 ч. ложки борошна, добре перемішати і дати піднятися.Як запіниться додаємо борошно.

Замісимо не дуже круте тісто.


І відразу ж розділимо його на 12 частин.
Кожну скачуємо в колобок.Кожен колобок розгортаємо в коржик
розміром з блюдце.


Розтопити маргарин (у мене злив. олія).
Кожну корж мачає в маргарин……і укладаємо внахлест у змащену маргарином форму.

Ось кінцевий результат.


Даємо підійти 15-20 хвилин.
Змащуємо верх жовтком……і посипаємо кунжутом.


Випікати в розігрітій духовці (200 С) до золотистого кольору.


У мене вийшло зверху і знизу хрустка скоринка, а всередині ніжний і повітряний м’якуш.
(Смачно з сиром і чаєм…)
Джерело
Завантаження…