13 червня 2017, 3:36

Заготовки

Полуничне варення без варіння

Назва, звичайно, дивне: «полуничне варення без варіння», але не знаю, як його назвати по-іншому. Це бабусин рецепт, він так і називався.

Дуже смачний десерт, в якому полуниця залишається міцною і ароматною, як ніби її тільки що зірвали з грядки.

Інгредієнти для приготування полуничного варення:

  • 1 кг полуниці
  • 800 г цукрового піску

Як приготувати полуничне варення без варіння:

  • Полуницю вимити, видалити плодоніжки і обсушити. Розрізати кожну ягідку на 4-6 частин.
  • Покласти ягоди шарами у велику миску, чергуючи з цукровим піском. Залишити при кімнатній температурі на ніч. За цей час полуниця дасть сік, в якому повинен повністю розчинитися цукровий пісок. Можна кілька разів акуратно перемішати ложкою варення.
  • Простерилізувати банки. Я роблю це над парою киплячого чайника протягом 10 хвилин.
  • Варення розкласти по гарячих банкам, закрити кришками.
  • Зберігати в холодильнику.
  • Варення без варіння з полуниці буде радувати вас всю довгу зиму ароматною і смачною ягодою.
  • Приємного апетиту!