31 березня 2016 року, 12:00

Випічка

Повітряна сирна запіканка з чорносливом і яблуками

Повітряна сирна запіканка — настільки повітряна, що просто тане на язиці! Поєднання сиру, чорносливу і яблук дивно гармонійно і приголомшливо смачно!

Інгредієнти для приготування запіканки:

  • Сир домашній жирний, маслянистий 500-600 г
  • Вершки жирні 150 мл
  • Молоко згущене з цукром півбанки (орієнтуйтеся на свій смак)
  • Яйце куряче 3 штуки
  • Пудинг ванільний (сухий) 80 г
  • Манка 1-3 столових ложки (залежить від якості сиру)
  • Чорнослив свіжий 10 штук (або велика червона слива)
  • Яблука солодких сортів 1-2 штуки
  • Форма діаметром 22 см
  • Папір для випічки.

Приготування повітряної сирної запіканки:

  • Сир перекладаємо в миску, розминаємо товкачиком (якщо сир з крупинками, протираємо через сито), додамо яйця і вершки, перемішати, не збиваючи.
  • У згущене молоко всиплемо пудинг і перемішаємо, це потрібно зробити, щоб суха суміш рівномірно розподілилася в запіканці.
  • Додаємо згущене молоко з пудингом в сирну масу, перемішуємо.
  • Чорнослив, порізаний шматочками, з’єднайте з тестом. Якщо у Вас був ніжний, рідкий сир, додайте в тісто 2-3 столові ложки манки.
  • Перекладаємо масу у форму, дно краще застелити папером для випічки.
  • Яблука разрежем кожне на 6-8 частин, видалити насінну коробку.
  • Верх запіканки розрівнюємо і прикрашаємо скибочками яблук по своєму смаку.
  • Випікаємо в духовці при 180 градусах до готовності, на дно духовки варто поставити миску або сковороду з водою. Показник готовності — схватившаяся маса по всій поверхні (серединка не довжка тремтіти як у чізкейку.)
  • Дати охолонути у формі і можна подавати.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…