25 квітня 2015 року, 9:57

Випічка

Повітряні булочки мереживні

Незвичайні, витончені, мереживні булочки… Перед такою красою мало хто встоїть!!!

Інгредієнти на 6 порцій повітряних мереживних булочок:

  • 350 г борошна
  • 80 г м’якого вершкового масла
  • 2 яєчних жовтки
  • 140 г теплого молока
  • 3 столові ложки цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 10 р дріжджів
  • Трохи солодкого молока для змазування булочок
  • Цукрова пудра

Приготування повітряних мереживних булочок:

  • У миску налити молока. Додати 1 чайну ложку цукру. Всипати дріжджі, перемішати, накрити серветкою і залишити на 10 хвилин.
  • В окремому посуді змішати борошно, цукор і сіль.
  • Додати підготовлену опару + молоко + цукор і яйця. Перемішайте ложкою.
  • Коли тісто стане важко розмішати, додати рубане на дрібні шматочки масло.
  • Вимішувати тісто протягом 10 хвилин. Перекласти тісто в чисту миску, накрити серветкою і залишити в теплому місці приблизно на 1,5 години, поки тісто не підніметься (збільшиться в 2 рази ).
  • Розділити тісто на дві частини. Розкачують не дуже тонко. Вирізати кружальця (тут 5 см в діаметрі).
  • Скласти три кола з тіста, як показано на малюнку 8. Згорнути їх разом, а потім розрізати навпіл і вийде 2 частини мережив.
  • Це проробити з усім тестом.
  • Вистелити форму для кексів папером для випічки, мережива укласти не занадто щільно, як показано на рисунку.
  • Змастити булочки солодким молоком і випікати близько 15-20 хвилин у попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів.
  • Прикрасити цукровою пудрою.
  • Приємного апетиту!