15 серпня 2016, 8:46

Випічка

Празький торт

Простий рецепт супер-шоколадного і супер-смачного торта, який готується досить швидко. Спробуйте, вам обов’язково сподобається наш Празький торт — варіант знаменитого торта «Прага»!

Інгредієнти для приготування празького торта:

Для тіста:

  • 1 банка згущеного молока
  • 2 яйця
  • 1 склянку пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка соди
  • 3 столові ложки какао

Для крему:

  • 2 склянки молока
  • 1 яйце
  • 4 столових ложки борошна
  • 1,5 склянки цукру
  • 4 столові ложки какао
  • 250 г вершкового масла

Як приготувати празький торт:

Тісто:

  • У ємності для вимішування тіста спочатку добре розмішати згущене молоко і яйця.
  • Додати туди ж погашену оцтом соду і борошно з какао.
  • Замісити тісто.
  • Тісто розділити на 2 приблизно рівні частини.
  • Форму для випічки змастити вершковим маслом. Духовку розігріти до 180 градусів.
  • Спекти 2 коржі. Випікаючи коржі, потрібно стежити, щоб не підгоріли, тому що з-за темного кольору тесту воно може підгоріти непомітно. Випікати коржі приблизно 20-30 хвилин.
  • Коржі остудити і потім кожен розрізати навпіл.
  • Крем:

  • Борошно змішати з цукром, 1 склянкою молока і яйцем.
  • Все добре розтерти, а потім акуратно влити решту молока і поставити на вогонь.
  • Нагрівати на повільному вогні до закипання. Зняти з вогню і остудити.
  • Потім додати какао, масло і добре збити.
  • Збірка торта:

  • Намазати кремом один корж. Покласти на нього другий і теж намазати кремом.
  • Повторити те ж саме з третім і четвертим. І щедро змастити кремом не тільки вгору, але і боки торта.
  • Можна зробити хвилеподібні візерунки і прикрасити шматочками шоколаду.
  • Приємного апетиту!