16 вересня 2016, 3:27

Випічка

Профітролі з заварним кремом

Профітролі з заварним кремом — це десерт з французької кухні. Дуже ніжно і дуже смачно!

Інгредієнти для приготування профітролей із заварним кремом:

Для тіста:

  • пшеничне борошно — 300 г
  • вершкове масло — 100 г
  • курячі яйця — 5 штук
  • цукровий пісок — 50 г
  • сіль — 1/2 чайної ложки
  • вода — 250 мл

Для начинки:

  • молоко — 1 л
  • жовтки курячих яєць — 5 штук
  • борошно пшеничне — 100 г
  • крохмаль — 1 чайна ложка
  • цукровий пісок — 100 г
  • сіль — 1/2 чайної ложки

Як приготувати профітролі з заварним кремом:

  • На сковороду викласти вершкове масло і розтопити його на маленькому вогні.
  • Влити в сковороду воду, додати цукровий пісок, сіль і почекати, коли вода закипить.
  • Після цього вимкнути газ і поступово всипати борошно. Розмішувати, поки на тесті не залишиться жодної грудочки. Залишити тісто остигати.
  • В окрему миску розбити яйця і збити. Ввести яйця в тісто, заливаючи їх тоненькою струечкой і перемішуючи тісто ложкою круговими рухами.
  • Включити духовку нагрівати до 220 градусів.
  • Деко покрити спеціальним папером для випічки. На неї викласти тісто з допомогою спеціального кондитерського шприца або просто столовою ложкою.
  • Поставити деко з профітролями в духовку на 20 хвилин, після чого температуру в духовці зменшити на 40 градусів і почекати ще 10 хвилин.
  • Дістати деко з профітролями з духовки і дати їм охолонути. За цей час приготувати крем для начинки.
  • Відокремити жовтки і збити їх з цукром. Всипати крохмаль і борошно, перемішати і посолити.
  • Розігріти молоко. Як тільки почнуть з’являтися невеликі бульбашки на поверхні молока, зняти його з вогню і влити в каструльку з яйцями.
  • Змішати інгредієнти і поставити на вогонь. Постійно помішуючи, стежити за моментом, коли крем почне заварюється. Начинка для профітролей готова!
  • Начинку вводити всередину профітролей з допомогою кондитерського шприца.
  • Готові профітролі з заварним кремом охолодити і можна пити чай!
  • Приємного чаювання!