29 квітня 2015, 6:55

М’ясо

Просте «ледаче» м’ясо

Універсальність запропонованого страви полягає в тому, що тут можна застосовувати різні комбінації інгредієнтів, як правило з незмінно чудовим результатом. Просте «ледаче» м’ясо готується, включаючи чистку і нарізку овочів, — всього 30 хвилин.

На абсолютно сухий лист довільно кладемо шматки м’яса, попередньо злегка відбиті. Немає м’яса — згодиться тушонка, нарізана на шматки. Немає тушонки — зійде риба. Немає нічого — можна обійтися овочами.

Засипаємо деко з м’ясом щодо тонкими кільцями цибулі з двох середніх головок.

Поверх цибулі з м’ясом розкладаємо нарізану кружальцями картоплю (у мене використано чотири середніх бульби).

Кладемо нарізані кружальцями помідори (дві штуки). Але кладемо так, щоб прикрити ними м’ясо, якщо воно виступає. Це дозволить зберегти його соковитість.

Злегка скроплюємо поверхню майбутнього страви соєвим соусом, підсолюємо дрібкою солі, перчимо чорним перцем і ллємо рівномірно на інгредієнти дві-три столові ложки рослинної олії.

Деко з м’ясом і овочами ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, і йдемо займатися своїми справами. Через 20 хвилин заглядаємо в неї і, виявивши, що картопля спеклася до стійкого золотистого кольору, виймаємо і розкладаємо по тарілках.

Приємного апетиту!

Джерело