11 квітня 2017, 8:46

Другі страви

Рибні зрази з зеленої начинкою

Дуже соковиті і смачні рибні зрази з яскраво-зеленої начинкою, які можуть порадувати навіть в похмурий і похмурий день. Для приготування Ви можете узяти філе будь-якої білої риби – судака, тріски, минтая, хека, щуки й т. п. (я використовувала філе хека). Для начинки краще всього підходить саме заморожений зелений горошок. Такий горошок має більш свіжим і приємним смаком, ніж консервований. Якщо у вас він не продається, то для начинки можна використовувати брокколі або зелену стручкову квасолю (теж з заморозки), вийде все одно дуже смачно. Я рекомендую спробувати ці ніжні зрази!

Інгредієнти для приготування рибних зраз:

  • Біла риба (філе) — 500 грам
  • Батон білий – 50 грам
  • Молоко – 50 мл
  • Яйце – 1 штука
  • Сіль і перець за смаком
  • Панірувальні сухарі (або ще 50 грам батона)
  • Рослинна олія для смаження

Начинка:

  • Заморожений зелений горошок – 150 грам
  • Цибуля – 50 грам
  • Сіль за смаком

Як приготувати рибні зрази:

Займемося начинкою. Цибулю очистіть і подрібніть. Підсмажте його на сковороді до прозорості.

Закип’ятіть воду в каструлі, додайте сіль. Закинути горошок (не розморожуючи), довести до кипіння і варити 3 хвилини. Після цього перекиньте горошок на друшлаг і промийте холодною водою. Це потрібно для того, щоб горошок залишався таким же яскравим. Цибулю додати до горошку. Подрібніть блендером в однорідне пюре.

Скоринки з батона порвіть на шматочки і залийте молоком.

Філе риби заздалегідь повністю розморозьте, і гарненько просушіть, щоб фарш тримав форму. Філе закиньте в комбайн і зробіть з нього однорідний фарш. Додайте замочений і злегка віджатий батон, яйце, сіль і перець, ще раз збити.

Візьміть трохи фаршу і сформуйте коржик, а в центр викладіть начинку. Краї загорнути і зробити довгасту котлетку.

Обваляти в панірувальних сухарях. І викладіть на сковороду з розпеченим маслом. Смажте по 4 хвилини з кожного боку. Потім зробіть вогонь мінімальним, накрийте кришкою і готуйте котлетки ще 5 хвилин.

Найніжніші рибні зрази будуть гарні з будь-яким гарніром — рисом, картопляним пюре, гречкою або макаронами.

Риба — дуже ніжний, смачний і корисний продукт. Найбільш рибні рецепти Ви завжди зможете знайти на нашому сайті:

Ніжна рибка в хрусткому клярі

Біла риба запечена під вином

Риба, запечена в яйці з майонезом

Риба з печерицями і мартіні

Приємного апетиту!

Завантаження…