3 лютого 2016, 1:08

Випічка

Річний торт «Лакомка»

Неймовірно легкий і повітряний річний торт «Лакомка» — для тих, хто не любить нудотно-солодкі торти з великою кількістю цукру і шоколаду. В ньому ідеально поєднуються тонке заварне тісто і фрукти, які можна підбирати за смаком.

Інгредієнти для приготування річного торта:

Для тесту приблизно на 3-4 коржа, розміром 25 х 18 см:

  • 1 стакан води;
  • 1 склянка борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • щіпка солі.

Для крему (замість цього крему можна зробити будь-який інший, наприклад, з цих рецептів):

  • 2 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 5 столових ложок крохмалю;
  • 350 мл молока;
  • 300 г вершкового масла;
  • 10 г ванільного цукру.

Для начинки:

  • фрукти за смаком.

Як приготувати річний торт «Лакомка»:

Готуємо тісто:

  • Включимо духовку і поставимо температуру 180 градусів.
  • Закип’ятимо воду з сіллю, розчинний в ній вершкове масло, додамо борошно і заваримо тісто, ретельно перемішуючи.
  • Знімемо з вогню. Дамо тісту трохи охолонути і додамо в нього по одному яйця, щоразу добре збиваючи.
  • Намалюємо на папері контури майбутнього торта.
  • Наповнимо тестом кондитерський шприц або пакет з відрізаним куточком. Викладемо заварне тісто по контуру. 2 коржа зробимо з рівними смужками, як на цьому фото:
  • Випікаємо в розігрітій духовці до рум’яної скоринки близько 25 хвилин.
  • Другий корж повинен бути з косими смужками. Спечемо теж 2 коржа:
  • Готуємо крем:

  • Яйця, крохмаль і ванільний цукор збиваємо міксером в однорідну масу, потроху вливаючи гаряче молоко.
  • Варимо до загустіння, постійно помішуючи на повільному вогні. Охолоджуємо.
  • Збиваємо до хвилеподібного стану розм’якшене вершкове масло, додаючи по ложці охолодженої маси.
  • Складаємо торт:

  • Викладемо коржі один на інший, чергуючи корж з прямою ґратами і косою (який корж буде зверху — неважливо, який подобається, такий і робіть, але чергувати коржі обов’язково). У кожен корж в отвори покладемо фрукти і змастимо весь корж кремом.
  • Поставимо в холодильник для просочення і застигання крему.
  • Прикрасимо фруктами за бажанням.
  • Приємного апетиту!