27 листопада 2015, 1:23

Другі страви

Рисова запіканка з кабачків

Рецепт приготування цієї запіканки дуже простий. Так що скористайтеся ним і приготуйте смачну вечерю для родини. Він буде легким, але в теж час пісним, ситним та смачним! Це блюдо можна приготувати і з баклажанами.

Інгредієнти для приготування рисової запіканки з кабачком:

  • Кабачки молоді – 2-3 штуки
  • Рис – 1 склянка
  • Цибуля – 1-2 цибулини
  • Морква – 1 велика морква
  • Томатний соус – 2 столових ложки
  • Рослинна олія – 3 столових ложки + 1 ложка для змащування
  • Рубана зелень – 1 столова ложка
  • Сіль
  • Перець чорний мелений

Приготування рисової запіканки з кабачком:

  • Кабачки помити і нарізати уздовж на тонкі скибочки. Якщо ви їх нарежете на тертці для слайсів (дуже тонко), то достатньо двох кабачків, відварювати їх не треба. Якщо кабачки вийшли товстіший, то їх треба опустити в гарячу воду, щоб обм’якнули.
  • Рис промити і відварити до напівготовності (15 хвилин) в 2 склянках підсоленої води.
  • Круглу форму для кексу змастити олією і викласти шар кабачків внахлест, щоб краї трохи звисали. Якщо кабачки залишилися, то їх можна викласти посередині (зробити прошарок) або додати в начинку.
  • У сковороді розігріти масло і обсмажити на ньому дрібно порізану цибулю. Потім додати терту моркву. Коли морква обмякнет, можна додати кабачки, посолити і поперчити за смаком. Додати томатний соус, розмішати і згасити 5 хвилин.
  • Додати до овочів рис, розмішати. Начинка готова.
  • Викласти начинку у форму з кабачками. Закрити начинку кабачками. Налити в форму 100 мл окропу.
  • Поставити в розігріту до 175 градусів духовку на 35-45 хвилин.
  • Готову запіканку викласти на тарілку і посипати зеленню.
  • Приємного апетиту!