8 квітня 2016, 6:28

Другі страви Сніданок

Рисова запіканка з сиром

Рисова запіканка з сиром — відмінне блюдо для дітей, а також на сніданок для всієї родини. Приготувати запіканку можна напередодні і є холодною або підігріти. Вона однаково смачна і так, і так.

Інгредієнти на 10 порцій рисової запіканки:

  • 1 склянку рису
  • 2 склянки молока
  • 1,5 л води
  • 200 г сиру
  • 3 їдальні ложки цукрового піску
  • 3 яйця
  • щіпка ванільного цукру
  • 80 г родзинок
  • 2-3 яблука
  • 1 їдальня ложка сметани
  • 2 столові ложки панірувальних сухарів
  • варення полуничне (або будь-яке інше)

Як готується рисова запіканка з сиром:

  • Рис переберіть, промийте і зваріть розсипчасту кашу на молоці розведеному водою. Охолодіть.
  • Сир протріть через сито.
  • Родзинки переберіть, вимийте і припустіть в киплячій воді. Охолодіть.
  • Яблука вимийте, очистіть від шкірки і серцевини і наріжте кубиками.
  • 2 яйця збийте в пишну піну з цукровим піском.
  • В рисову кашу додайте протертий сир, введіть збиті яйця, а потім ванілін, родзинки, яблука.
  • Все перемішайте.
  • Духовку розігрійте до 220-230 градусів.
  • Форму для випічки змастіть маслом і посипте панірувальними сухарями. Викладіть в неї суміш для запікання. Розрівняйте.
  • Змішайте сметану з рештою яйцем і змажте цією сумішшю поверхню запіканки.
  • Запікайте в духовці до утворення золотистої скоринки.
  • Перед подачею на стіл розріжте запіканку на порційні шматки і подавайте з варенням.
  • Приємного апетиту!