16 серпня 2016, 8:36

Випічка

Рогалики

Згадала тут якось про рогалики, які ми часто пекли колись. Розсипчасті наивкуснейшие рогалики… І вирішила знайти рецепт і згадати минуле… ? Отже, рецепт рогаликів:

Інгредієнти для приготування рогаликів:

  • 200 г маргарину
  • 200 г сметани
  • 1 яйце
  • 3 склянки борошна
  • 0,5 чайної ложки гашеної соди

Приготування рогаликів:

  • Маргарин розтопити, додамо яйце, сметану, соду. Перемішаємо.
  • Додамо борошно і замішуємо тісто. Воно повинно бути м’яке, не туге, тільки щоб не липло до рук.
  • Ділимо тісто на 4 частини.
  • Беремо одну частину і розкачуємо коло. Коло ріжемо на 8 секторів.
  • Перший спосіб: на кожен сектор в серединку широкої частини кладемо начинку (краще всього горіхи з цукром). Добре защипаем, щоб начинка не витекла.
    Другий спосіб: промазуємо кожен сектор варенням, джемом, … і навіть просто рослинним маслом і посипаємо його цукровим піском.
  • Загортаємо рогалик, починаючи з широкої частини.
  • І так з усім тестом. Повинно вийти 8х4=32 штучки.
  • Кладемо на застелене папером деко і випікаємо в духовці, нагрітій до 200 градусів, до зарум’янювання.
  • Готові рогалики за бажанням обсипаємо цукровою пудрою.
  • Приємного чаювання!