3 вересня 2016, 5:59

М’ясо

Розкішна яловичина «Веллінгтон»

Розкішна яловичина «Веллінгтон» — класичне блюдо англійської кухні. Походження його пов’язують з англійським полководцем Артуром Wellesley Велінґтоном, який показав Наполеону, «де раки зимують» при Ватерлоо 1815 р. Кажуть, він особливо любив м’ясо, запечене з грибами в тесті. Його кухар, злегка видозмінивши французький рецепт, приготував для свого воєначальника цей шедевр кулінарії!

Секрет успіху приготування цієї страви в беззастережно якісному м’ясі — це повинна бути яловичина вищого сорту без єдиної жилки. Правильно приготоване, воно буде залишатися ніжним і соковитим всередині хрусткого тіста.

Інгредієнти для приготування яловичини «Веллінгтон»:

  • 700-800 г яловичої вирізки
  • 400 г печериць
  • 6-8 скибочок бекону або пармської шинки
  • 500 г готового листкового тіста
  • 1-2 столових ложки не надто гострої гірчиці
  • жовток для змазування
  • сіль, перець
  • рослинна олія для обсмажування
  • жменя борошна
  • 40 г вершкового масла

Приготування яловичини «Веллінгтон»:

  • Гриби наріжте дрібно-дрібно (можна скористатися кухонним комбайном), а потім посмажте на 40 г вершкового масла до повного випаровування вологи. Остудіть.
  • Яловичину зачистити від жиру і плівок, якщо це необхідно, вимийте, обсушіть паперовим рушником. Підігніть тонку частину вирізки до центру так, щоб вийшов циліндр. Закріпіть шпагатом.
  • Приправити м’ясо і обсмажте з усіх боків на сильно розігрітій сковороді в олії до появи рум’яної скоринки. Остудіть, а вже після цього зніміть нитки, посоліть і повапните гірчицею.
  • Оберніть яловичину скибочками бекону або шинки.
  • Робочу поверхню столу посипте борошном, розкачати листкове тісто до товщини 3 мм На пласт тіста викладіть гриби, а зверху — м’ясо. Укладіть так, щоб після загортання гриби повністю покрити м’ясо. Оберніть яловичину тестом внахлест, а залишки зріжте хвилястим коліщатком.
  • Викладіть м’ясо на деко швом вниз, змастіть збитим жовтком. Зверху страву можна прикрасити фігурними шматочками із залишків тіста і також змастити жовтком.
  • Відправте в холодильник на 15-20 хвилин, а тим часом увімкніть духовку і нагрійте її до 200 °С.
  • Покладіть м’ясо в духовку на 30 хв, після закінчення покладеного часу вимкніть духовку і залиште там страву ще на 15 хв. з відчиненими дверцятами.
  • Яловичину «Веллінгтон» подавайте до столу.
  • Погодьтеся, не таке вже складне це блюдо, як може здатися на перший погляд. Цей класичний рецепт просто ідеальний для урочистого столу… М’ясо виходить соковитим, ніжним і коштує витрачених зусиль і часу — справжня розкішна яловичина. Свято шлунку!.. ?

    Приємного апетиту!

    Завантаження…