7 червня 2015, 4:54

Перші страви

Розсольник з перловкою

Якщо ви хочете нагодувати сім’ю смачною і ситною супом, то розсольник з перловкою буде ідеальним варіантом. Рецептів цього супу багато, але варіант з перловкою по праву вважається одним з найбільш популярних і поширених. Розсольник готують також з рисом, але рис вважається швидше заміною перлової крупи, якщо її немає під рукою. Саме розсольник з перловкою вважається традиційним, класичним варіантом приготування цього супу.

Суп з перловою крупою можна готувати зі свининою, яловичиною, телятиною, бараниною або куркою – вибір за вами. Також для цього супу, особливо в минулому, використовували нирки та інші субпродукти, а також рибу. У піст зробити цей супчик можна і зовсім без м’яса або птиці.

Інгредієнти для приготування розсольнику з перловкою:

  • 500 г м’яса на кості
  • 50 г рослинної олії для смаження
  • 5-6 бульб картоплі
  • 3-5 горошин чорного перцю
  • 3-4 лаврових аркуша
  • 3 солоних огірка
  • 2 середніх моркви
  • 1 склянку перлової крупи
  • 1 цибулина
  • півсклянки огіркового розсолу

Як приготувати розсольник з перловкою:

  • М’ясо промити, викласти в каструлю, влити 2 л холодної води, довести до кипіння.
  • Коли з’явиться піна, воду вилити, каструлю помити, викласти в неї м’ясо, влити 2-2,5 л нової холодної води, довести до кипіння, накрити кришкою, зробити мінімальний вогонь, варити м’ясо 1,5-2 ч.
  • Кубиками нарізати цибулю, потерти на тертці моркву, картоплю очистити, нарізати великими кубиками.
  • Перловку промити, залити холодною водою і відставити.
  • На сковороді з маслом обсмажити цибулю, додати моркву, тушкувати до м’якості.
  • Огірки дрібно нарізати, викласти в сковорідку і тушкувати до зменшення об’єму вдвічі, влити розсіл, прибрати огірки з вогню.
  • У бульйон з готовим м’ясом покласти картоплю, всипати перлову крупу (воду злити), проварити їх до напівготовності, додати огірки, цибулю з морквою, поперчити, покласти лавр, накрити кришкою і довести суп до кипіння.
  • Проварити 5 хв, перевірити на смак, долити огірковий розсіл на смак, якщо необхідно.
  • Приємного апетиту!