28 вересня 2018, 10:42

М’ясо

Рулет зі свинини з гарбузом, яблуком та козячим сиром

Такий смачний і соковитий рулет зі свинини з гарбузом може стати родзинкою будь-якого святкового застілля.

Напередодні свят чи сімейних урочистостей господині знаходяться в пошуку красивих і одночасно дуже смачних страв. М’ясний рулет в цьому плані — безпрограшний варіант. Страва виглядає на столі оригінально і красиво, так і за смаком не поступається ніяким іншим м’ясних страв.

Ділимося з вами цікавим рецептом м’ясного рулету з свинини з пікантною багатокомпонентної начинкою.

Інгредієнти:

  • Свиняча вирізка 1 шт.
  • Варений дикий рис 180 г
  • Бекон 4 скибочки
  • Цибуля шалот 1 шт.
  • Яблуко 1 шт.
  • Гарбуз 180 г
  • Шавлія 2 ст. л.
  • Часник 2 зубчики
  • Шпинат 170 г
  • Козячий сир 170 г
  • Сіль ½ ч. л.
  • Чорний перець ½ ч. л.
  • Свіжа зелень для прикраси

Як приготувати рулет зі свинини з гарбузом:

Включити духовку і поставити її на розігрів на 230 С. Накрити деко для запікання алюмінієвою фольгою.

Поки духовка буде розігріватися, поставити варитися дикий рис. Зазвичай для його приготування цілком вистачає 15 хвилин.

Свинячу вирізку промити під водою і перемістити на обробну дошку. Гострим ножем м’ясо зачистити від плівок і жив. Потім свинячу вирізку розрізати вздовж на два пласти, не дорізуючи до кінця пару сантиметрів.

Акуратним рухом розсунути м’ясо в різні сторони і зробити ще два поперечних надрізу, знову не дорізуючи до кінця 2 див. Розгорнути вирізку немов книгу, накрити його плівкою і добре відбити молотком. Повинен вийти рівномірний по всій товщині пласт м’яса без розривів і ущільнень. Товщина м’ясного пласта повинна бути в межах 0,5-1,5 див.

Підготовлене для майбутнього рулету м’ясо натерти сіллю і чорним перцем, а потім на час відкласти в сторону.

Дістати сковороду і поставити її на плиту. Включити вогонь на середнє положення і викласти в неї шматочки бекону. Обсмажити бекон до хрусткої скоринки. Далі покласти бекон на паперовий рушник, щоб видалити залишки жиру.

Нарізати окремо невеликими кубиками яблуко і гарбуз, нарізати цибулю шалот. Висипати їх у сковороду залишився після смаження бекону жиром. Посолити масу і поперчити, ретельно перемішати і обсмажити на середньому вогні протягом 8-10 хвилин.

Додати до них шавлія свіжий, подрібнений часник і шпинат. Висипати туди ж зварений дикий рис. Гарненько перемішати масу і почекати пару хвилин, поки не розм’якшиться шпинат. Вимкнути вогонь і покласти в сковороду козячий сир і бекон. Пересипати отриману начинку в ємність і дати їй трохи охолонути.

Зверху на м’ясний пласт рівномірним шаром розподілити начинку, залишаючи по краях 1-2 див. Щільно згорнути вирізку і затягнути її шпагатом. Отриманий рулет перекласти на деко і відправити запікатися в духовку. Час приготування страви 30-35 хвилин.

Перед подачею на стіл рулет зі свинини з гарбузом, яблуком та козячим сиром потрібно трохи остудити. Після чого нарізати рівними шматочками і викласти на тарілку. Зверху посипати блюдо дрібно нарізаною свіжою зеленню.

Джерело