20 лютого 2016, 8:45

Другі страви

Салямі, запечена в тісті

Запечена в тісті салямі — швидке і настільки просте блюдо, що з ним впорається навіть дитина. Замість салямі можна взяти будь-яку ковбасу або сосиски по Вашому смаку, тоді вийде цілком бюджетний варіант цієї страви.

Продукти, необхідні для запеченої в тесті салямі:

  • 1 батон салямі (400 г),
  • 20 г дріжджів,
  • 1 їдальня ложка цукру,
  • 300 г борошна,
  • 1/2 чайної ложки солі,
  • 2 яйця,
  • 4 столові ложки молока,
  • 100 г вершкового масла,
  • листовий салат

Як готується запечена в тісті салямі:

  • Змішати дріжджі з цукром.
  • Додати борошно, сіль, яйця, тепле молоко і розтоплене вершкове масло.
  • Замісити тісто, накрити і поставити в тепле місце підходити.
  • Тісто розкачати у формі 4 невеликих прямокутників.
  • Очищений батон салямі розрізати на 4 частини і загорнути в тісто.
  • Прикрасити пиріг смужками тіста, накрити рушником і залишити підходити на 30 хв.
  • Обмазати тісто з усіх боків збитим яєчним жовтком. Випікати 30 хв при 200°.
  • Листовий салат вимити, обтрусити і розкласти по 4 тарілках. Зверху покласти запечену в тісті салямі.
  • Можна подавати до столу як в гарячому, так і в холодному вигляді.

    Можливо, Вас зацікавлять інші рецепти страв з нашого сайту, де продукти запікається у тесті:

    М’ясні клубочки в листковому тісті

    Риба, запечена в листковому тісті

    Яблучні кільця в тесті

    Неймовірно простий десерт «Шоколадка в тісті»

    Приємного апетиту!