9 жовтня 2018, 10:58

Випічка

Sechskornbrot — шести-злаковий хліб

Сьогодні я вирішила в перший раз спекти хліб. Давно цього хотіла, але якось все не було часу, необхідних інгредієнтів. Нарешті все зійшлося. Я вибрала для себе шести-злаковий хліб від пекаря Süpke: Sechskornbrot. Це дуже вдалий рецепт з відмінним результатом.

Інгредієнти:

Мочка:

  • по 45 г житнього великого шроту і пшеничного шроту
  • всього по 35 г: ячмінного шроту, грубої кукурудзяного борошна, пшона і вівсяних пластівців грубого помелу
  • за 11 г насіння льону, кунжуту та солі
  • 14 г житнього червоного солоду
  • 210 мл води

Все змішати, накрити і залишити само мало на 3 години, але краще всього зробити в один час з закваскою та опарою.

Закваска:

  • 110 г житнього борошна
  • 90 мл води
  • 10 г стартера

Все змішати, накрити і залишити при кімнатній температурі на 18 годин.

Опара:

  • 120 г пшеничного хлібної борошна
  • 1 г солі
  • 1 г свіжих дріжджів
  • 80 мл води

Все змішати, накрити і залишити на 2 години при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник на ніч.

Тісто:

  • Повністю вся мочка, вся закваски і вся опара
  • 215 г пшеничного хлібної борошна (у німеччині тип 550)
  • 7 г свіжих дріжджів
  • 50 мл води, холодної

Sechskornbrot — шести-злаковий хліб

Як приготувати:

Викласти всі інгредієнти в миску для замісу і добре вимісити тісто. місити кухонним комбайном 8 хв повільно і 4 хв швидко або руками хвилин 20.

Тісто накрити і залишити на 30 хвилин відпочити. Тісто розділити на 2 рівні частини і сформувати овальні булки (я тісто не ділила, а пекла одну велику булку). Поверхня добре змастити водою і занурити в 4-х злакову суміш (лляне насіння, кунжут, соняшникове насіння, вівсяні пластівці).

Покласти швом вгору в кошики для расстойки або швом вниз на деко, застелений папером для випічки, накрити і поставити 45-60 хвилин на расстойку.

Заздалегідь прогріти духовку на 230°C.

Підготувати все для пари.

На подійшло хлібі зробити розрізи і випікати 5 хвилин з парою. Потім знизити температуру на 190°С і випікати хліб до готовності ще хвилин 45.

Готовий хліб остудити на решітці.

Джерело