27 квітня 2016, 2:59

Кулінарні секрети

Секрети смачного супу

Звичайно, супи вміють варити все! Але може бути, якісь нюанси Ви втрачаєте? Нижче — наші секрети смачного супу. А Вашими поділіться в коментарях, буде цікаво і корисно всім.

• Супи вдаються тим краще, чим у меншому обсязі вони варяться.

• Чим повільніше і спокійніше вариться суп, тим він смачніший (ще краще, коли він не кипить, а нудиться). Краще для цього використовувати товстостінну каструлю.

• Солити супи слід в кінці варіння. Якщо посолити занадто рано, коли ще тверді продукти, то він довше вариться і часто буває пересолений, т. к. сіль залишається в рідині.

• Приправи і прянощі вводять в суп за 3-7 хвилин до готовності.

• Супи не рекомендується розігрівати, краще їх з’їсти відразу (крім добових щей).

• Як розрахувати кількість води в супі, щоб усім вистачило? Влити в каструлю стільки тарілок води (повних), скільки порцій хочемо отримати. Зайва вода википить, а решта разом з гущею складе повну тарілку.

• Чим більше компонентів в супі, тим крупніше вони повинні бути нарізані, чим менше, тим дрібніше. В овочевий суп овочі ріжуться як можна дрібніше, в круп’яної (локшина, вермішель, галушки і т. д.) – кладуться цілком.

• Закладати продукти в суп слід в певному порядку. Спочатку ті, які варяться довше, в кінці – ті, що швидше варяться. Тоді всі вони будуть готові в один час і не переваряться.

Якщо у Вас є свої секрети смачного супу, додавайте їх у коментарях: складемо свою маленьку енциклопедію кулінарних секретів ?

Бажаю Вам тільки смачних супів!