11 січня 2017, 4:17

Випічка

Шарлотка з чорницею

Один з найбільш смачних літніх пирогов, який, втім, можна зробити в будь-який час року, якщо Ви заготовили заморожену чорницю.

Інгредієнти для приготування шарлотки з чорницею:

  • півкіло чорниці;
  • 3 яйця;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянку цукрового піску;
  • шматочок масла для змащування форми.

Приготування шарлотки з чорницею:

  • Заморожені ягоди розморозити. Магазинні для пирога краще не використовувати, оскільки вони занадто вологі. Свіжі перебрати, вимити й обсушити.
  • Форму для випічки змастити маслом. На дно викласти чорницю.
  • Яйця збити до піни. Вбити в них цукровий пісок, потім поступово борошно.
  • Залити тестом ягоди.
  • Поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікати приблизно 35 хвилин.
  • Готовий пиріг вийняти, дати трохи охолонути прямо у формі, потім перевернути на тарілку.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…