2 жовтня 2015, 4:37

Випічка

Шарлотка зі сливами

Традиційно шарлотку все роблять з яблуками. Але і зі сливами виходить просто шикарна шарлотка! Спробуйте, не пошкодуєте!

Інгредієнти для приготування шарлотки зі сливами:

  • 500 г темних суховатых злив
  • 2 яйця
  • півсклянки цукру
  • півсклянки борошна
  • 125 г натурального йогурту або сметани
  • вершкове масло для обмазки форми
  • 1 столова ложка коньяку або рому (не обов’язково)
  • цукрова пудра для обсипання (за бажанням)

Приготування шарлотки зі сливами:

  • Сливи вимити, розрізати на половинки або четвертинки сливи, вийняти кісточки і збризнути алкоголем (ромом або коньяком).
  • Яйця добре збити міксером, поступово підсипаючи цукор.
  • Борошно, змішану з розпушувачем просіяти до яєць, перемішати, щоб не було грудочок.
  • Йогурт або сметану збити міксером і акуратно ввести в тісто.
  • Форму для запікання змастити маслом, присипати панірувальними сухарями або борошном, викласти сливи і залити їх тестом.
  • Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 50 хвилин.
  • Готову шарлотку остудити і за бажанням обсипати цукровою пудрою.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…