4 жовтня 2015, 10:10

М’ясо

Шашлик з баранини і свинини

Я не пам’ятаю, звідки у мене цей рецепт. Судячи по стилю викладу, з якогось журналу. Ім’я автора не збереглося. В інтернеті нічого схожого я не знайшла.

Рецепт мені видався цікавим, і я вирішила його опублікувати, повністю зберігаючи стилістику і не претендуючи на авторство. Фото до нього у мене теж немає, але щоб рецепт не був «безликим», картинку взяла з інтернету.

Інгредієнти для шашлику з баранини і свинини:

  • 1 кг баранячої корейки,
  • 1 кг свинячого філе,
  • 2 лимона,
  • 2 головки часнику,
  • 1 пучок кінзи,
  • 0,5 кг помідорів,
  • кілька солодких перців,
  • 0,5 л пива,
  • 100 г йогурту,
  • соєвий соус,
  • велика сіль,
  • чорний перець.

Приготування шашлику з баранини і свинини:

  • КАМУФЛЯЖ

    Зрозуміло, що якщо у вас в руках розкішне м’ясо, то на цьому, власне, всю прелюдію можна загальмувати. Але, виходячи з реалій російського ринку, кожна людина, що кличе іншого (інших) на м’ясо, повинен враховувати той факт, що йому доведеться тим чи іншим чином боротися з природою. І щоб ця боротьба не вилилася в малоефективне бодання, треба в обов’язковому порядку мати в арсеналі: пучок кінзи, головку часнику, пару лимонів, чорний мелений перець, велику атлантичну сіль, помідори, соєвий соус, оцет та інші речі, що маскують недоліки головного компонента гриль-інтриги — м’яса, яке в нашій країні, незважаючи на всі зусилля експорту, імпорту, агропромислового комплексу та майстрів заготівельного цеху місцевого ринку, все ще є найвразливішою ланкою гастрономічної ланцюга.

  • МАРИНАД

    Берете лимонний сік, соєвий соус, тертий часник і імбир, морську сіль, чорний перець і дрібно нарубану кинзу і змішуєте все це в одному флаконі. В цій історії не важливі точні пропорції, суттєво тільки ваше розуміння співвідношення гостроти, свіжості і кислості. І те, і інше, і третє вже закладено в рецепті — вам треба лише зрозуміти питома вага кожної лінії.

  • БАРАНИНА

    Баранячі реберця треба акуратно нарізати довгим гострим ножем. Якщо ви використовуєте морозиво м’ясо, то, перш ніж підступатися, бажано потримати його в теплій частині холодильника не менш ніж півдоби. Баранина, як і всяке м’ясо, не любить різкої розморожування. Нарізавши баранячу корейку на окремі реберця, залийте її, так би мовити, з головою лимонним маринадом. При цьому навіть якщо баранина була поганенької, постарайтеся її не перемариновать. Загалом-то, цілком достатньо п’ятдесяти хвилин.

  • СВИНИНА

    Наріжте маленькими шматочками свинину. Залийте її нежирним йогуртом і додайте нефільтроване пшеничне пиво. В цьому випадку важко переборщити. Тому лейте так, щоб м’ясо на якусь мить зникло під пивом, як Атлантида під океаном. Як слід втопивши свинину, додайте солі, перцю і пряних трав. І залиште хвилин на п’ятнадцять у спокої.

  • ГАРНІР

    Кращі друзі смаженого м’яса — це не ми з вами, а смажені на грилі помідори. Якщо ви використовуєте вогонь, баранину, свинину, курятину, телятину і далі за списком, завжди пам’ятайте про те, що вам доведеться вигадувати до цієї історії гарнір. Між нами кажучи, видумувати його не треба: він є і підходить до будь-якого з існуючих видів плоті — це смажені помідори. Крім помідорів, ідеально акомпанують м’яса смажені перці, часник і порей. Якщо раптом м’яса не вистачає кислинки, то цей недолік завжди можна ліквідувати за допомогою пари видавлених до останньої краплі лимонів.

  • Якраз настала пора літніх пікніків, і я сподіваюся, що Вам стане в нагоді цей рецепт.