25 серпня 2016, 10:20

Перші страви

Щі зі свіжої капусти

Щі зі свіжої капусти є одним з традиційних страв російської кухні. Даний рецепт ще раз доводить те, що найсмачніша їжа – не обов’язково найдорожча. До того ж, готувати борщ – зовсім не складно, як може здатися на перший погляд.

Інгредієнти для приготування щів із свіжої капусти:

  • 2 л води
  • 500 г м’яса з кістками
  • 50г вершкового масла
  • яке масло вибрати? ми підкажемо
  • 5 горошин чорного перцю
  • 3 шт. картоплі
  • 2 зубчики часнику
  • 2 лаврових аркуша
  • по 1 моркви, цибулині і помідору
  • 1/2 качана капусти білокачанної
  • кріп
  • петрушка
  • перець
  • сіль
  • сметана

Спосіб приготування щів із свіжої капусти:

  • Спочатку потрібно залити м’ясо з кістками водою і приготувати бульйон. Для додаткового аромату можна додати трошки селери, корінь петрушки, перець горошком, морквину або цибулину.
  • Після цього процідіть бульйон, а м’ясо відокремте від кісток. Поріжте його на шматочки.
  • Потім дрібно шаткуємо капусту, чистимо й нарізаємо картоплю кубиками.
  • Помідор потрібно обшпарити окропом, очистити від шкірки і нарізати м’якоть. Подрібніть цибулю і на крупній тертці натріть моркву.
  • У сковороді необхідно розтопити вершкове масло, обсмажити цибулю з морквою до м’якості та легкого підрум’янення.
  • Бульйон ставимо на вогонь, і коли він почне закипати, покладіть капусту, проваріть 5-7 хвилин, додайте картоплю і проваріть 10 хвилин.
  • Далі покладіть помідори і продовжуйте варити.
  • Через 10 хвилин додаємо зажарку з цибулі і моркви, спеції, приправи, м’ясо, і залишаємо на вогні ще на 5 хвилин, прикрутивши вогонь.
  • За бажанням, можете пропустити часник через прес, розтерти його з сіллю і заправити ваш суп.

    Перед подачею суп покладіть порізану зелень і сметану.

    Приємного апетиту!