17 травня 2015, 4:24

Перші страви

Східний суп — пюре з перської сочевиці

Сочевиця має велику кількість заліза, яке дає нам заповнити дефіцит рослинного білка.

Так само вона має здатність зниження цукру в крові, тому сочевиця дуже корисна діабетикам.

Інгредієнти для приготування супу-пюре з перської сочевиці:

  • Сочевиця перська — 200 г
  • Вода — 1 л
  • Олія оливкова — 50 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука
  • Морква — 1 штука
  • Сіль
  • перець
  • Гриби лисички — 200 г
  • Перець болгарський — 1 штука
  • Зелень
  • м’ята

Приготування супу-пюре з перської сочевиці:

  • Промиваємо сочевицю.
  • Нарізаємо дрібно цибулю, гриби скибочками, перець кубиками.
  • Обсмажуємо цибулю, перець, моркву, додаємо гриби і смажимо приблизно 7 хвилин.
  • Потім засипаємо наше сочевицю і заливаємо водою, закриваємо кришкою, ставимо на маленький вогонь на 12-15 хвилин.
  • Під самий кінець солимо, перчимо, додаємо м’яту і наполягаємо ще хвилину.
  • Всі переміщаємо в блендер і збиваємо.
  • При подачі можна покласти кілька грінок.
  • Приємного апетиту!