28 грудня 2015, 10:39

Десерти

Шоколадно-горіховий мус

Іноді так хочеться приготувати смачний десерт, але вдома зовсім немає борошна. Можна пошкребти по засіках, а можна приготувати шоколадно-горіховий мус. Попереджаємо відразу: це може виявитися настільки смачним, що будуть просити ще і ще.

Інгредієнти для приготування шоколадно-горіхового мусу:

  • Яйця — 4 штучки
  • Цукор — 100 грам
  • Молоко — 400 мл
  • Шоколад (чорний) — 100 грам
  • Горіхи — 100 грам
  • Желатин — 1 столова ложка

Як приготувати шоколадно-горіховий мус:

  • Візьміть невелику ємність або тарілку і висипте в неї желатин, після чого залийте водою (візьміть не більше 1/4 склянки).Нехай він зовсім трохи набубнявіє, потім розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, але желатин обов’язково повинен повністю розчинитися.
  • Збийте жовтки, змішавши їх з цукром, зробіть це за допомогою міксера або віночка.
  • Налийте в каструлю молоко і доведіть до кипіння, коли молоко буде кипіти, то зніміть його з вогню.
  • Потім в яєчну масу акуратно, по одній ложці вливайте трохи молока, щоб зрівняти температуру двох сумішей (буде достатньо 4-5 ложок).
  • Молоко потрібно знову поставити на середній вогонь і повільною цівкою влити яєчну суміш, ретельно перемішати. Варити, поки не загусне, але будьте обережні, тому що ні в якому разі не можна доводити до кипіння. Зніміть з вогню.
  • Шоколад у цей час потрібно подрібнити. Краще всього це зробити за допомогою терки. Додайте шоколад в яєчно-молочну суміш, перемішайте і не чіпайте кілька хвилинок, оскільки йому треба повністю розчинитися.
  • В отриману суміш додайте желатин і подрібнені горішки. Щоб мус придбав рівномірну і красиву форму, то вилийте його у форму з силікону і відправте в холодильник.
  • Якщо Ви ласун і Вам необхідна нова порція солодкого, тоді Вкуснятинка поділиться з Вами самими швидкими, легкими та смачними десертами:

    Шоколадне суфле з ванільним соусом

    Шоколадно-банановий рулет за 30 хвилин

    Гарбузово-шоколадний кекс

    Найсмачніші Брауні

    Приємного апетиту!