29 травня 2017, 1:37

Заготовки

Шведське варення

Дивовижне шведське варення (або сілта), яке радує своєю простотою. При цьому ягоди не розварюються, а прекрасно зберігають форму, колір і аромат. Сілта можна готувати з будь-яких ягід: малина, журавлина, брусниця, смородина, аґрус та інші. А ще його можна варити, як зі свіжих ягід, так і з заморожених, що дозволяє насолоджуватися ним цілий рік, не захаращуючи квартиру банками.

Інгредієнти для приготування шведського варення:

  • Ягоди – 1 кілограм
  • Цукор – 600 – 800 грам (якщо ягоди кислі, то 800)

Як приготувати шведське варення:

  • Ягоди ретельно промийте. Візьміть каструлю і покладіть туди чисті ягоди. Каструлю поставте на середній вогонь, нічого не додаючи, нехай вони поварятся у власному соку до утворення перших пухирців. Після того, як помітили бульбашки, варіть ще 15 хвилин.
  • Тепер, по закінченню 15 хвилин, знімаємо каструлю з вогню і засипаємо в неї цукор. Помішувати потрібно дуже акуратно, щоб Ви не побили ягоду, заважайте до тих пір, поки цукор не розчиниться.
  • Банки заздалегідь стерилізуйте, кришки для закрутки прокип’ятіть. Вливайте варення обережно банки і закочуйте кришками. Вкуснятинка готова!
  • Солоденьким потрібно запасатися навіть на зиму, куди ж без цього? Тому рецепти «Смачненького» пропонують Вам безліч варіантів зимових солодощів:

    Гаряче варення

    Варення-п’ятихвилинка з яблук

    Варення з ківі і лимоном

    Варення з нектаринів з імбиром

    Приємного апетиту!