30 листопада 2016, 3:02

Другі страви

Швидкий Чилі з індичкою

Використовуючи фарш індички замість звичайної для Чилі яловичини, ви заощадите багато часу, і ваш Чилі буде готовий лише за 30 хвилин.

Порада: це варіант страви не дуже гострого. Якщо вам хочеться чогось більш пікантного, додайте ще трохи порошку Чилі.

Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 20 хвилин.

Інгредієнти на 4 порції чилі з індичкою:

  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 1 нарізана цибулина
  • 2 подрібнених зубчики часнику
  • 500 грам фаршу індички
  • 2 столові ложки порошку чилі
  • 1/2 чайної ложки меленого чорного перцю
  • 1/2 чайної ложки меленого кмину
  • 420-грамова банка чорної квасолі, просушити
  • 420-грамова банка строкатої квасолі, просушити
  • 400-грамова банка нарізаних кубиками помідор
  • 1 — 2 склянки курячого бульйону
  • 1 склянка заморожених кукурудзяних зерен, розморозити
  • Сіль за смаком

Для подачі:

  • 1 склянка сметани
  • 1 стакан тертого сиру чеддер
  • авокадо — за бажанням

Приготування чилі з індичкою:

  • Нагрійте олію у великій каструлі або сотейнику на середньому вогні. Додайте цибулю і часник і обсмажте, періодично помішуючи протягом 3 хвилин, поки цибуля не стане м’яким.
  • Додайте вогонь до середньо-високого, додайте фарш і перемішайте, розбиваючи великі шматки дерев’яною ложкою.
  • Додайте чилі, чорний перець і кмин і перемішайте. Готуйте суміш ще 5 хвилин, періодично помішуючи.
  • Додайте чорну і строкату квасолю, помідори, 1 склянку курячого бульйону і кукурудзу. Спробуйте і додайте сіль, якщо необхідно. Продовжуйте готувати ще 5 -10 хвилин, періодично помішуючи.
  • Додайте бульйон, якщо чилі занадто густий. Розкладіть чилі по мисках, за бажанням зверху прикрасьте ложечкою сметани і посипте тертим сиром чеддер. Додатково можна прикрасити страву скибочками авокадо.
  • Приємного апетиту!