6 серпня 2015, 11:35

Випічка

Швидкий пісочний пиріг з яблуками

Дуже швидкий і простий пиріг: всі приготування (за винятком випічки) займає максимум 15 хвилин. Цей рецепт виручає мене, коли несподівано заглядає хтось із друзів, чи потрібно щось швиденько спекти для вечірнього сімейного чаювання.

Інгредієнти для швидкого приготування пирога з яблуками:

  • Борошно – 3 склянки
  • Цукор – 1 стакан (або за смаком)
  • Масло – 150 -180 г (вершкове або рослинне)
  • Майонез легкий 170 – 200 г (можна замінити на кефір, сметану, кисле молоко)
  • Яйце – 1 штука
  • Яблука – 3 штуки (Замість яблук можна використовувати будь-які інші фрукти — сливи, персики, банани, ягоди – все, що завгодно)
  • Сода – 1 чайна ложка
  • Сіль – на кінчику ножа (зовсім трохи)
  • Оцет або окріп ( щоб погасити соду) – 1-2 столових ложки

Приготування:

  • В окремому посуді перемішати до однорідної маси цукор, масло, яйце, майонез, сіль. В кінці додати соду, погашену окропом (або оцтом). Перемішати все ще раз і вилити в миску з борошном. Ретельно перемішати тісто ложкою. Воно повинно вийти досить щільним (не рідким), але і не крутим.
  • Викладаємо тісто відразу на деко або будь-яку форму (змащувати або посипати форму не потрібно). Розрівнюємо тісто. Якщо деко великий, то це зручно робити рукою, попередньо змастивши долоню рослинним маслом.
  • Висота тіста повинна бути близько 1 див. Можна зробити зовсім тонка або трохи товщі. Але пам’ятайте, що пісочне тісто не варто накладати суцільним товстим шаром, воно може не пропектися всередині. Краще, якщо форма маленька, спекти кілька невеликих пирогів або зробити пару коржів і вже потім їх з’єднати в один високий пиріг.
  • Ріжемо яблука часточками або як нам подобається (шкірку не зрізаємо, видаляємо тільки серцевину) і тут же викладаємо на тісто. Якщо ви хочете отримати пиріг якнайсолодше – трохи присипте цукром спочатку тісто, а потім і викладені на ньому яблука.
  • Ставимо в гарячу духовку. Випікаємо близько 20 хв при температурі 200 – 220 градусів. Час випікання залежить від особливостей вашої духовки. Так що, роблячи такий пиріг вперше, уважно стежте за його станом.
  • Виймаємо пиріг, розрізаємо на частини або викладаємо на блюдо. Оформляємо, якщо є бажання, цукровою пудрою, будь солодкої присипкою.
  • Приємного чаювання!

    Завантаження…