21 жовтня 2018, 10:16

Заготовки

Сік з обліпихи на зиму

Користь обліпихової соку безсумнівна, тому його хочеться зберегти на зиму довгу холодну, без вітамінів. Зробити сік з обліпихи на зиму під силу будь-якій господині і забезпечити всю сім’ю корисним вітамінним напоєм!

Сік з обліпихи – джерело корисностей і рішення багатьох проблем зі здоров’ям:

Він містить поліненасичені жирні кислоти (в обліпиховій маслі), що особливо цінно для профілактики атеросклерозу. Вітаміни групи В (В1, В2, В6), вітаміни Е, С, F, P, PP та інші. Також в соку з ягід обліпихи знаходяться органічні кислоти, кумарини, каротин, флавоноїди, стерини, фітонциди, катехіни, а також 15 цінних мікроелементів, серед яких залізо, калій, цинк, марганець, бор, магній та інші.

Органічні кислоти, що містяться в обліпихової соку:

  • урсулова (протизапальні та ранозагоювальні властивості),
  • янтарна (зв’язує вільні радикали, зменшує вплив рентгенівських променів і стресу,
  • олеїнова кислота, яка сприяє розширенню судин, поліпшенню кровообігу

Але є і протипоказання: індивідуальна непереносимість компонентів, панкреатит, холецистит (запалення жовчного міхура), т. к. обліпиховий сік містить обліпихова масло, що володіє жовчогінними властивостями, а також для тих, у кого є алергія на каротин, який і створює сонячний, яскраво – помаранчевий колір обліпихи і є попередником вітаміну Ст.

Отже, заготівля обліпихової соку на зиму.

Продукти:

  • ягоди обліпихи
  • цукор
  • вода

Як приготувати сік з обліпихи на зиму:

Ягоди обліпихи помити, перебрати, і віджати сік.

Найпростіший спосіб, який ми використовуємо щорічно: віджати сік з ягід обліпихи з допомогою соковижималки.

Макуха не викидати! З нього можна зробити прекрасне корисне обліпихова масло в домашніх умовах!

Додати цукор за смаком

Обліпиховий сік розбавити водою, додавши 1/3 води.

Так як обліпиховий сік дуже концентрований, його можна розбавити і більше, але це по вашому смаку і наявності банок для закрутки.

Довести до кипіння, розлити по стерилізованим банкам або пляшках

і закатати або закрутити, якщо гвинтові кришки.

Банки перевернути догори ногами, поставити на кришки і залишити так до повного охолодження, не вкриваючи.

Треба сказати, що обліпиховий сік, приготовлений таким чином, незважаючи на додавання води, виходить дуже концентрованим. Взимку ми його зазвичай розбавляємо ще на 1/3 і додаємо цукор за смаком.

Так що обліпихової соку у вас взимку буде більше на третину, що не може не радувати!

Якщо в банку трохи не вистачає обліпихової соку, до кришки, то долийте окріп, т. к. краще щоб була повною банку

Ось так все дуже просто! На зиму у нас збережеться смачний і корисний сік з обліпихи!

P.s. Для тих, хто турбується про збереження вітамінів — не переживайте, вони там зберігаються, незважаючи на кип’ятіння, бо воно не тривалий і температура його для них невисока. Крім того. нагрівання руйнує ферменти розщеплюють ті самі вітаміни. Так що заготовлюйте собі вітамінний сік з обліпихи на зиму і будьте здорові!

Джерело

Завантаження…