16 липня 2015 року, 9:30

Випічка

Сирні пиріжки з ягодами

Ще один наш шедевр сирною випічки. На цей раз це рецепт пиріжків з смачною і соковитою начинкою!

Інгредієнти для приготування пиріжків (тісто):

  • 70 г вершкового масла
  • 70 г цукру
  • 1 яйце
  • 225 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 125 г сиру 5%
  • Сіль

Інгредієнти для приготування пиріжків (начинка):

  • Ягоди
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • Цукор
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ст. л. молока

Спосіб приготування пиріжків:

  • Розм’якшене вершкове масло розтираємо з цукром.
  • Додаємо сир і яйце. Гарненько перемішуємо до однорідності.
  • Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо тісто.
  • Потім ставимо тісто на 20 хвилин у холодильник.
  • Через 20 хвилин розкачуємо тісто в пласт товщиною 3-5 мм.
  • Вирізаємо формою гуртки.
  • Далі центр половинки заготовок посипаємо крохмалем, кладемо начинку (наприклад, полуницю), і за необхідності начинку посипаємо цукром.
  • Потім накриваємо заготівлю другою половинкою і добре придавлюємо краю по колу — спочатку пальцем, а потім виделкою.
  • Перекладаємо печиво на деко, застелене папером для випічки.
  • Жовтки збиваємо з молоком і змащуємо цією сумішшю пиріжки.
  • Присипаємо цукром. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
  • Приємного апетиту!