9 вересня 2015, 5:10

Перші страви

Сирний крем-суп з картоплею

Сир — Ваш улюблений продукт? Тоді цей рецепт саме для вас. Кремова консистенція, ніжний сирний смак, чудовий аромат — це сирний крем-суп, встояти перед яким ну просто неможливо!

Правильно приготовлений сирний суп відрізняється тим, що в страві повинен переважати саме сирний смак, а наступні інгредієнти повинні доповнювати і відтіняти смак цієї страви. Всі задаються питанням, де почали готувати сирні супи. Однозначної відповіді немає, але можна припустити, що з’явилися вони в самих «сирних країнах світу» — Франції, Швейцарії та Нідерландах.

Для приготування сирного супу не обов’язково купувати дорогі і специфічні сири. Вам підійде практично будь-сир твердий, середньої м’якості, плавлений і навіть сир з пліснявою.

Є безліч різних рецептів і технологій приготування сирного супу, лідер з яких — сьогоднішній наш рецепт сирного крем-супу з картоплею.

Інгредієнти для приготування сирного крем-супу:

  • 300 г плавленого сиру
  • 250 мл. вершків 33%
  • 150 г сиру Пармезан
  • 2 картоплі
  • білий мелений перець, сіль

Як приготувати сирний крем-суп:

  • У першу чергу потрібно потерти обидва види сиру на середній тертці.
  • Після цього в 400 мл води відварити до готовності картоплю, додати до нього по половині того й іншого сиру, не зливаючи воду.
  • Потім збийте суміш блендером, покладіть решту сиру, додайте підігріті вершки.
  • В кінці не забудьте поперчити і посолити.
  • При помішуванні проварити суп на помірному вогні ще 3 хвилини.
  • Всім приємного апетиту!

    Завантаження…