10 квітня 2016, 11:45

Випічка

Сирний пиріг з маком

Дуже ніжний і повітряний пиріг. Ви будете в захваті від такого смачного десерту. Ваші гості точно попросять рецепт.

Інгредієнти для приготування пирога:

Тісто:

  • 100 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 щіпка ваніліну
  • 200 г борошна

Начинка:

  • 500 г кисломолочного сиру
  • 60 г маку
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 1 ст. л. крохмалю

Спосіб приготування пирога:

  • Спочатку потрібно розтопити масло, з’єднати його з яйцем і цукром, перемішати.
  • Додаємо туди борошно, ванілін і розпушувач.
  • Потім місимо тісто і прибираємо в холодильник на півгодини.
  • Тим часом, беремо мак і заливаємо окропом, він повинен настоятися 20 хвилин.
  • Потім даємо маку стекти.
  • Сир збиваємо з допомогою блендера.
  • Потім додаємо крохмаль, мак і жовтки, збиті з цукром.
  • Окремо збиваємо білки і додаємо до сирної маси, помішуючи знизу вгору.
  • Беремо форму для випічки, дно застеляємо папером і розподіляємо тісто, формуючи бортики.
  • Потім потрібно викласти начинку і запікати в розігрітій духовці 1 годину при температурі 180 градусів.
  • В кінці виймаємо пиріг і даємо йому охолонути.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…