4 червня 2016 року, 9:44

Випічка

Сирно-лимонний насипний пиріг з бананом

Пиріг дуже смачний, «відлітає» моментально… ?

Інгредієнти для приготування сирно-лимонного насипного пирога:

для тіста:

  • Вершкове масло кімнатної температури — 150 г
  • Пшеничне борошно — 450 г
  • Цукор — 125 г
  • Сода — 1/4 ч. л.
  • Сіль — 1/4 ч. л.

Для начинки:

  • Сир 9% — 700 г
  • Яйця курячі — 3 шт.
  • Цукор — 125 г
  • Сода — 1/4 ч. л.
  • Сіль — на кінчику чайної ложки
  • Цедра 1/2 лимона
  • Банан — 1 шт.

Приготування сирно-лимонного насипного пирога:

  • Включити розігріватися духовку до 180 градусів.
  • Викласти в чашу міксера сир, яйця, цукор, сіль і соду. Збивати на середній швидкості до однорідного стану 7 хвилин.
  • Банан натерти на крупній тертці або дрібно нарізати, з половини лимона зняти цедру (тільки жовту частину, т. к. біла дасть гіркота). Додати банан і цедру в начинку і збивати міксером ще 3 хвилини до однорідного стану.
  • У чисту суху миску викласти борошно, цукор, сіль, соду і вершкове масло. Розтерти масло з борошном між долонями до стану крихти.
  • Форму діаметром 23 см застелити пергаментним папером, змастити вершковим маслом і викласти половину борошняної крихти, розрівняти. Зверху акуратно викласти сирну начинку.
  • На начинку рівномірним шаром викласти другу частину тіста (борошняної крихти).
  • Випікати 50-60 хвилин при температурі 180 градусів в режимі верхній-нижній жар.
  • Готовий пиріг остудити.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…