13 вересня 2016, 1:59

Другі страви

Сирно-морквяна запіканка з чорносливом

Пропонуємо вам рецепт неймовірно смачною запіканки з найніжнішої морквяно-сирною начинкою!

Інгредієнти для приготування запіканки:

  • 2 яйця
  • 3 ст. л. манної крупи
  • 1 ч. л. лимонної цедри
  • ¼ Ч. л. мускатного горіха
  • ½ Яблука
  • 300 г моркви
  • 4 чорносливу без кісточок
  • 1 ст. л. замінника цукру
  • 1 упаковка сиру

Спосіб приготування запіканки:

  • Морква ставимо варитися на 20 хвилин.
  • Розрізаємо м’який чорнослив на маленькі шматочки.
  • Сир потрібно з’їсти ступою з цедрою половини лимона і частиною замінника цукру.
  • Потім збиваємо білки до стійкої піни, додаємо жовтки, залишився замінник цукру, манку.
  • Яблуко тремо на крупній тертці, віджимаємо сік, змішуємо з мускатним горіхом.
  • Далі відварену моркву натираємо на крупній тертці.
  • Половину змішуємо з яблуком, туди ж додаємо 3 столові ложки яєчної суміші.
  • Іншу половину моркви і чорнослив змішуємо з сиром, недовго вмішуємо яєчну суміш, щоб залишилася легкість.
  • Форму змащуємо вершковим маслом, присипаємо борошном.
  • Утрамбовуємо нижній шар (моркву з яблуком). Гарненько придавлюємо.
  • Зверху викладаємо другий рівень — сирну суміш.
  • Випікаємо при температурі 180 градусів духовці 35-40 хвилин.
  • Подавати можна як з запалі з жару, так і холодним.
  • Приємного апетиту!