18 липня 2016, 12:35

Випічка

Сирно-вишневий пиріг

Сирно-вишневий пиріг з чорницею, безе і горіхами дуже смачно подати до вечірнього чаювання або на сніданок, з чашкою кави. Вишню і чорницю можна використовувати як свіжу, так і заморожену.

Інгредієнти для приготування сирно-вишневого пирога:

  • Жовтки — 4 штуки
  • Білки — 4 штуки
  • Цукровий пісок — 1 столова ложка
  • Сіль — 1 щіпка
  • Сметана — 0,5 склянки
  • Вершкове масло — 120 г
  • Борошно — 2,5 склянки
  • Сир — 2 склянки
  • Вишня (свіжа або заморожена) — 2 склянки
  • Чорниця (свіжа або заморожена) — 1 склянка
  • Волоські горіхи — 1 стакан

Як приготувати сирно-вишневий пиріг:

  • Розігріваємо духовку до 150 градусів.
  • У мисці збиваємо яєчні жовтки з 1/3 склянки цукру, додаємо розтоплене вершкове масло, сметану і сіль.
  • Все добре перемішуємо. Далі додаємо борошно і робимо м’яке тісто. Прибираємо його в холодильник.
  • У невелику миску кладемо в неї сир і половину цукру, перемішуємо вінчиком до однорідної маси. Прибираємо його в холодильник.
  • У середній мисці, на середній швидкості, збиваємо яєчні білки і цукор. Цукор додаємо поступово, по 1 столовій ложці, інакше не вийде пишна безе.
  • Збиваємо близько 15 хвилин, поки маса не збільшиться вдвічі.
  • Виймаємо тісто з холодильника і розгортаємо його великий качалкою до розмірів вашого листа духовки.
  • Кладемо його на змащений лист і зверху розкладаємо сирну масу.
  • Далі розкладаємо вишню з чорницею.
  • Посипаємо горіхами і рівномірно розмазуємо безе.
  • Деко кладемо на низ духовки і випікаємо 45 хвилин. Дивимося, щоб безе не підгоріло.
  • Виймаємо пиріг з духовки і даємо йому охолонути приблизно 1 годину.
  • Приємного апетиту!