3 вересня 2018, 10:26

Закуски Риба

Скумбрія в теріякі

Напевно, вже нікого не здивую, і всі давно спробували цю скумбрію, мариновану в теріякі, за рецептом Маші Сорокіної.

Хто не знає, зайдіть на її сайт; Маша веде кулінарні курси, пише прекрасні статті в журналах і книги, та просто чудова дівчина!

Тому я ні хвилини не сумнівалася в тому, що цю рибу я точно не зіпсую.

Але один чоловік був вкрай здивований, і це був мій чоловік. Він сказав, що ніколи в житті не їв нічого смачнішого цієї риби (яка і на скумбрію перестала бути схожа), і що вона йому так подобається, що він готовий з’їсти цю рибину в одне обличчя!

Спочатку я готувала на пробу одну скумбрію, а зараз вже замаринувала три.

Впевнена, що моїм гостям на ІН вона теж доведеться за смаком.

Мені практично нічого додати до словами Маші, але рецепт потрібно зберегти, тому публікую його повністю.

Інгредієнти на 12 порцій:

Скумбрія свіжа або заморожена 3 шт (загальною вагою близько 1.2 кг)

Розсіл:

  • Сіль морська велика 30 г
  • Вода 500 мл

Маринад:

  • Соєвий соус (брала звичайний kikkoman) 100 мл
  • Вода 90 мл
  • Темний коричневий цукор 40 г
  • Цукор 40 г
  • Рисове вино (чи херес, чи мадера) 30 г (у мене була відмінна мадера)
  • Часник 1 зубчик
  • Корінь імбиру 3 см

Для подачі:

  • Огірки 8 шт
  • Зелену цибулю 2-3 гілочки

Приготування:

Скумбрію повністю розморозити. Обробити на філе на шкірі, видалити всі кістки. Укласти в герметично закривається контейнер.

З’єднати воду з сіллю і прогріти до розчинення. Повністю остудити розсіл. Залити розсолом рибу, щільно закрити і поставити в холодильник на дві доби.

Тут було єдине відступ. В розсіл я додала 40 г цукру, перець горошком і зерна коріандру.

З’єднати соєвий соус з водою, вином, коричневим і звичайним цукром, нагріти до розчинення цукру, остудити. Часник і имбить дрібно натерти і додати в маринад.

Скумбрію дістати з розсолу. Укласти в чистий контейнер і залити маринадом. Щільно закрити і поставити в холодильник ще на дві доби.

Огірки очистити і нарізати овальними скибочками, розкласти на блюді. Зелену цибулю дрібно нарізати.

Як ви бачите, зелений лук для подачі я не використовувала, але холодна картопля і смужки свіжого огірка відмінно підійшли до частування.

А ось так на свято я приготую закусочні бутерброди.

Маша, дякую за натхнення!

Джерело