30 квітня 2015, 12:51

Випічка

Сливові тарталетки

Дуже святковий десерт, ці тарталетки схожі на їстівні троянди. Стиглі сливи, хрусткий пісочний корж і тонкий прошарок вареної згущенки — безпрограшний варіант!

Інгредієнти для приготування сливових тарталеток:

  • борошно — 170 р
  • холодне вершкове масло — 80 г
  • яйця — 1 шт.
  • стиглі великі сливи — 3-4 шт.
  • цукрова пудра — 4 ч. л.
  • варена згущене молоко — 4-5 ст. л.

Приготування сливових тарталеток:

  • Масло наріжте кубиками, змішайте з борошном і яйцем. Вимішуйте руками або в комбайні, поки тісто не перетвориться в гладкий кулю. Оберніть його харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 30 хв.
  • Сливи наріжте тонкими часточками.
  • Охолодженої тісто розділіть на рівні гуртки. Розкачайте кожен завтовшки близько 0,5 див
  • Викладіть тісто у форми для тарталеток, звисаючі краї обріжте. Проколіть тісто виделкою. Застеліть кожну форму з тестом невеликим шматком пергаментного паперу, насипте на кожен жменю квасолі.
  • Випікайте 15 хвилин при температурі 190 градусів.
  • Потім зніміть папір з квасолею і дайте тарталеткам охолонути 5 хвилин.
  • Змастіть кожну шаром вареного згущеного молока, зверху укладіть часточки злив.
  • Посипте зверху цукровою пудрою і відправляйте в духовку ще на 5-10 хв, при температурі 170 градусів.
  • Дістаньте з духовки і повністю остудіть.
  • Приємного апетиту!