10 жовтня 2018, 11:40
Заготовки

Смачна ікра із зелених помідорів

Ікра із зелених помідорів на зиму — без стерилізації! Смачно — пальчики оближеш!

Ікра із зелених помідорів можна на зиму, а можна і відразу обідати, кому як подобається і хочеться. Цей рецепт найпростіший, практично без спецій, але при цьому ікра виходить дуже смачною

Без оцту! У помідорах достатньо своєї кислоти, тому оцет тут зайвий. Головне добре проварити ікру, так як зелені помідори варяться досить довго 1,5-2 години.

Продукти:

  • 1 кг зелених помідорів
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 1 кг моркви
  • 200-300 г червоних помідорів (за бажанням)
  • 1 стіл. ложка солі
  • 3-4 стіл. ложки цукру
  • 4-5 часточок часнику за бажанням
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Рослинна олія для смаження овочів приблизно 50 мл

Рецепт приготування ікри із зелених помідорів покроково:

Чистимо та миємо ріпчаста цибуля, його треба дрібно нашаткувати

Моркву почистити, помити, натерти на тертці або провернути через м’ясорубку

Обсмажити цибулю на сковороді в рослинному маслі,

Додати подрібнену моркву і знову трохи обсмажити

Зелені помідори помити, провернути через м’ясорубку,у блендері або просто дрібно порубати ножем.

Перекласти В каструлю помідорну масу і закип’ятити, додати обсмажені цибулю і моркву і тушкувати до готовності 1,5-2 години.

Кількість солі і цукру зразкова. Солити за смаком, цукор теж додаємо за смаком, оскільки його кількість залежить не тільки від ваших смакових звичок, але і від помідорів — наскільки вони кислі

Любителі гостренького можуть наприкінці варіння покласти часник, але і без нього ікра виходить дуже смачна. Зазвичай його пропускають через часникодавку. Для аромату вистачить 4-5 дрібних зубчиків часнику. Поперчити за смаком

Як тільки ікра буде готова її можна викладати в салатник, вона смачна як теплом, так і в холодному вигляді.

Якщо ви вирішили закатати ікру з зелених помідорів в банки на зиму, то їх треба попередньо підготувати – помити і простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.

Гарячу ікру розкладаємо по банках і закатуємо машинкою або закручуємо гвинтові кришки.

Перевертаємо і вкриваємо товстою ковдрою до повного охолодження. Потім прибираємо в шафу на зиму.

А взимку ви зможете насолодитися смачною, ароматною в міру гострої ікрою з зелених помідорів.

Приємного апетиту!

Джерело