1 листопада 2018, 10:36

Другі страви М’ясо

Смачні мясні страви для будь-якого столу

Пропонуємо добірку для любителів смачно і щільно попоїсти м’яска.

1. Котлетки з картоплею в сметанно-томатному соусі

Продукти:

1. Фарш — 400 гр.

2. Цибуля, часник

3. Яйце

4. Булка (замочити в холодному молоці)

5. Борошно — 2 ст. ложки (для панірування)

Як приготувати котлети з картоплею в сметанно-томатному соусі:

Приготувати фарш (як на котлети), розділити, кожен кульку запанірувати в борошні. Укласти в змащену форму,а середину картоплю.

Запікати в розігрітій духовці 15 хвилин при 220*. Для соусу змішати 2 ст. ложки сметани 1 ст. ложку кетчупу, 0.5 склянки води, сіль, перець.

Залити соусом і поставити в духовку на 20 хвилин.

При подачі посипати зеленню!

2.М’ясні рулетики з картоплею в вершках

Продукти:

1. М’ясо — 500 гр.

2. Яйце — 2 шт.

3. Вершки 33% — 3 ст. ложки + 200 гр. (для заливки)

4. Зелень — 1 пучок

5. Часник — 2 зубки

Як приготувати м’ясні рулетики з картоплею в вершках:

1.Збити 2 яйця+вершки+зелень+щіпка солі. На змащеній і розігрітій сковороді спекти омлет. Остудити його,змастити трохи майонезом,згорнути трубочкою і нарізати на невеликі шматочки.

2.М’ясо нарізати порційними шматками, відбити, змастити сумішшю (сіль, перець, часник). На кожен шматочок м’яса покласти по шматочку омлету, згорнути рулетом.

3.Форму для запікання змастити, викласти м’ясні рулети, поруч картоплю (кружечками).

4.Поставити в розігріту духовку на 20 хвилин.

5.Потім дістати залити вершками і запікати ще 30 хвилин.

6.Перед подачею полити ароматним часниково-кроповим маслом. (змішати 2 ст. л. розм’якшеного вершкового масла+2 зубки часнику+кріп).

3.Курочка в кефірі

Продукти:

1. Курка — 1 шт.

2. Кефір — 0,5 л.

3. Сіль, приправи для курки

Як приготувати курочку в кефірі:

Курку промити, розрубати на порційні шматки. Потім посипати сіллю і щедро приправкой для курки.

Шматочки курки перекласти в ємність для маринування і залити кефіром, щоб він повністю покрив курочку. Залишити маринуватися мінімум на 2 години.Потім перемістити курочку в вогнетривку форму разом з маринадом і запекти при 180*С близько години до рум’яної скоринки.

4.П’яна рулька

Продукти:

1. Рулька свиняча — 1.5 кг.

2. Морква — 0.5 шт.

3. Зубчик часнику — 5 шт.

4. Олія соняшникова без запаху за смаком

5. Суміш перців за смаком

6. Сіль за смаком

7. Приправи за смаком за смаком

8. Гірчиця гостра за смаком

9. Пиво світле — 500 мл

Як приготувати п’яну рульку:

Гомілку обмити і обсушити. Нарізати моркву і часник тонкими смужками для шпиговки рульки. Допомагаючи собі довгим і гострим ножем, нашпигувати рульку. Спочатку рульку покласти на 2 шари фольги, потім обмазати маслом і натерти сіллю і приправками.

Закінчити гірчицею.Рульку дуже щільно загорнути у фольгу і маринувати не менше 5 годин. Можна ніч.

Спочатку запікати у фользі 1 годину при температурі 230 гр.Потім дістати, розкрити фольгу і полити світлим пивом. Температуру в духовці знизити до 180 гр. і запікати рульку ще 1 годину, через кожні 10 хвилин поливаючи пивом.

5. Буженина по-домашньому

Продукти:

1. Свинячий окіст – 2 — 3 кг.

2. Оливкова олія – 50 мл

3. Часник – 5-6 зубків

4. Сіль

5. Лавровий лист

6. Перець чорний мелений

7. Перець чилі

8. Мускатний горіх

9. Рукав для запікання

Як приготувати буженину по-домашньому :

М’ясо помити під проточною водою, промокнути паперовим рушником і викласти на дерев’яну дошку.

Натерти м’ясо сіллю, нашпигувати його часником і лавровим листом, роблячи рівномірно невеликі надрізи ножем.Змастити з усіх боків оливковою олією і натерти спеціями – перцем, тертим мускатним горіхом, за бажанням можна використовувати в якості спецій розмарин і терту цедру засушеного лимона.

Загорнути м’ясо у харчову плівку і відправити в холодильник мінімум на одну добу для маринування.

Після того, як м’ясо замаринувалося, зняти з нього плівку і помістити в рукав для запікання. Відправити м’ясо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, запікати приблизно 2-3 години, в залежності від розміру шматка м’яса. Орієнтовно 1 кг – 1 годину.

Після закінчення відведеного часу дістати м’ясо з духовки, розрізати пакет і викласти окіст на блюдо. І не бійтеся, що запікаючи в рукаві, м’ясо вийде без золотистої скоринки — це хибна думка.

В рукаві м’ясо виходить рум’яне і до того ж дуже м’яке і соковите, так як запікається практично у власному соку. Подавати буженину найкраще з яблучним соусом або червоним журавлинним соусом, для приготування якого використовувати сік, що залишився в рукаві після запікання м’яса.

Подаючи до столу запечений окіст, нарізайте тільки частина його, а другу половину залиште цілком не порізаної.
Холодна буженина чудово підійде для бутербродів і сендвічів і не менш смачна, ніж гаряча.

6. Французькі відбивні в духовці

Продукти:

1. Свинина — 1 кг

2. Будь-які гриби — 1 кг

3. Цибуля — 3 шт.

4. Твердий сир — 100 гр.

5. Адигейський сир — 100 гр.

6. Червоний помідор — 2 шт.

7. Гірчиця

8. Сіль за смаком

9. Чорний мелений перець за смаком

Як приготувати французькі відбивні в духовці:

Гриби помийте. Поріжте. Покладіть смажитися на сковороду. Цибулю почистіть. Поріжте півкільцями. Додайте смажитися до грибів. Готові гриби з цибулею викладіть в тарілку. Сир натріть на крупній тертці. М’ясо поріжте на шматочки, приблизно 1,5 см в ширину. Візьміть молоток і харчову плівку. Відбийте м’ясо з двох сторін, через харчову плівку.

Харчову плівку використовуйте за бажанням.

На деко покласти папір для випічки і викладіть відбиті відбивні.Обмажте відбивні гірчицею, посоліть і поперчіть. Викладіть на відбивні смажені гриби. Помідори помийте, поріжте полукольцам і покладіть зверху на гриби. Присипте відбивні спочатку адигейський сиром. Потім твердим сиром і поставте в духовку запікатися на 35 хвилин. Після чого можна відразу подавати до столу.

Приємного апетиту!

Джерело
Завантаження…