16 жовтня 2016, 5:28

Птиця

Смажена курка по-гавайськи

Смажена курка по-гавайськи — цей рецепт надає основу для багатьох страв зі смаженою куркою: ви можете вибрати соус і гарнір за смаком. Нагородою стане смачний вечерю на столі всього за 20 хвилин. Порада: не бійтеся додавати інгредієнти в соус, наприклад 250 грам абрикосового варення або 1/4 склянки мелених горіхів пекан.

Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 10 хвилин.

Інгредієнти на 4 порції курки по-гавайськи:

  • 4 курячі грудки без шкіри і кісток (близько 600 грам)
  • Сіль і перець за смаком
  • 1/2 склянки борошна
  • 2 столові ложки рослинної олії

Для гавайського соусу:

  • 200-грамова банка консервованих ананасів з соком
  • 1/2 склянки коричневого цукру
  • 3 столові ложки соєвого соусу
  • 1 столова ложка свіжого подрібненого імбиру
  • 1/8 чайної ложки меленої гвоздики
  • 1/4 чайної ложки паприки
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 їдальня ложка борошна

Приготування курки по-гавайськи:

  • Зріжте з грудок шар філе, щоб просмажене м’ясо рівномірно. Посоліть і поперчіть всі грудки.
  • Насипте борошно на блюдо і обваляйте курку (в тому числі і філе) з обох сторін у борошні, притискаючи. Струсіть надлишки борошна.
  • У великій важкій неглибокій сковороді нагрійте масло на середньому вогні. Коли олія нагріється, викладіть шматочки курки на сковороду на відстані один від одного, по кілька штук за раз. Додайте більше масла, якщо необхідно.
  • Обсмажте курку 4 хвилини, не рухаючи, поки вона не стане приємно-коричневого кольору. Додайте або зменшіть вогонь, якщо необхідно.
  • Переверніть курку і продовжуйте обсмажувати ще 2 — 3 хвилини, поки курка не стане рівномірно коричневого кольору (на філе піде менше часу, по 2 хвилини з кожного боку).
  • Викладіть курку на тарілку і зніміть сковороду з вогню.
  • Залийте курку соусом і подавайте з білим рисом.
  • Соус:

  • Змішайте ананаси з соком, коричневий цукор, соєвий соус, імбир, гвоздику, перець і сіль. Знову поставте сковороду на середній вогонь і перемішуйте протягом хвилини.
  • Додайте столову ложку борошна і продовжуйте нагрівати соус, помішуючи, поки він злегка не загусне (близько 2 хвилин).
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…