23 жовтня 2016, 3:30

Випічка

Сметанний пиріг з ожиною і лохиною

Домашній сметанний пиріг з ожиною і лохиною Вам обов’язково сподобається! Начинка цього пирога просто казково смачна!

Інгредієнти для приготування пирога:

  • 100 г борошна
  • Ожина
  • Лохина
  • 130 г вершкового масла
  • 120 г мигдалю
  • 120 г цукрового піску
  • 120 г сметани 10%
  • 2 яйця
  • 1 ст. л. цукрової пудри
  • 10 г розпушувача
  • Морська сіль

Як приготувати сметанний пиріг з ожиною і лохиною:

  • Мигдаль подрібнюємо в дуже дрібну крихту.
  • Цукор з’єднуємо з 120 грамами попередньо розм’якшеного вершкового масла і збиваємо в кухонному комбайні з насадкою віночок.
  • Не перестаючи збивати, додаємо одне яйце, 1-2 чайної ложки мигдальної крихти, потім вводимо друге яйце, ще пару чайних ложок мигдалю і збиваємо ще трохи.
  • Потім додаємо сметану і перемішуємо вінчиком, далі додаємо решту мигдаль і на середній швидкості збиваємо в кухонному комбайні в однорідну масу.
  • Всипаємо борошно, розпушувач, сіль і вимішуємо тісто.
  • Невелику роз’ємну форму для випічки покриваємо харчової папером, змащуємо її вершковим маслом.
  • Рівномірно викладаємо у форму третину тесту, зверху кладемо лохину і половину ожини.
  • На ягоди викладаємо тісто.
  • Ставимо в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо 35-40 хвилин.
  • Готового пирога даємо час охолонути, потім перевертаємо на блюдо, посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо залишилася ожиною.
  • Приємного апетиту!