2 жовтня 2016, 12:01

Перші страви

Сочевичний суп з грибами по-турецьки

Чи Не бажаєте Ви поласувати одним з блюд, яке, можливо, входило в меню всім відомої Роксолани? Ми пропонуємо Вашій увазі сочевичний суп з грибами по-турецьки. Основними інгредієнтами для приготування є чечевиця і гриби. Цей суп можна приготувати як під час посту, так і просто в будь-який день.

Назва турецькою звучить так — «Мерджимек чорбасы». М’який і легкий на смак, турецький суп збагатить Вас корисними речовинами, серед яких — клітковина, фолієва кислота, рослинний білок, жирні кислоти омега-3 і омега-6, вітаміни групи В, кальцій, магній, залізо, фосфор. Рідко зустрічається такий простий у приготуванні і одночасно корисний суп.

Інгредієнти для приготування сочевичного супу з грибами:

  • по 200 г будь-яких грибів і червоної сочевиці
  • 100 г оливкової олії
  • 1 л води
  • по 1 моркви і цибулині
  • м’ята сушена
  • сіль
  • 1 лимон

Як приготувати сочевичний суп з грибами по-турецьки:

  • Промити сочевицю, гриби (печериці або інші свіжі) і цибулю нарізати, а моркву потерти на тертці. Можна використовувати сушені або заморожені гриби.
  • Сковороду розігріти, на олії обсмажити цибулю, моркву, потім додати гриби і смажити все близько 5 хв
  • Додати сочевицю, влити воду, томити під кришкою суп 15 хв на слабкому вогні
  • Підсолити, поперчити, заправити суп м’ятою і тушкувати ще 1 хв
  • Далі необхідно збити суп блендером до утворення пюре
  • Розлити суп по тарілках і подати до столу з грінками і лимоном
  • Такий смачний і злегка незвичайний суп, приготовлений за рецептом турецької кухні, внесе нотки різноманітність в повсякденне меню. Спробуйте його приготувати – якщо любите червону сочевицю, він напевно вам сподобається! Спробувавши його, Ви відразу подумки перенесетеся в країну духмяних прянощів.

    Приємного апетиту!

    Завантаження…