17 грудня 2015, 7:46

Другі страви

Сочевиця по-вірменськи

Тепла сочевиця по-вірменськи з прохолодним йогуртом і пікантним зеленим цибулею – ситне і освіжаюче блюдо, яке можна подавати і як основне, так і як гарнір.

Час приготування: 48 хвилин.

Інгредієнти на 4 порції сочевиці по-вірменськи:

  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 нарізана жовта цибулина
  • 4 склянки води
  • 1 склянку сочевиці
  • 1/4 склянки булгуру (крупа з обробленої окропом, висушеної і подрібненої пшениці)
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю
  • 1 лимон, розрізаний на 4 частини
  • 50 грам нарізаного зеленого цибулі
  • 1 склянку простого йогурту

Приготування сочевиці по-вірменськи:

  • Нагрійте масло в сковороді на сильному вогні, обсмажте, помішуючи, цибулю в олії 5 — 7 хвилин; відкладіть в сторону.
  • Доведіть воду до кипіння в каструлі на середньому вогні, додайте сочевицю. Знову доведіть суміш до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варіть, поки каша не стане рідкою.
  • Вмішайте булгур, сіль і перець і варіть близько 10 хвилин, поки вода повністю не вбереться.
  • Додайте обсмажену цибулю. Зніміть каструлю з вогню, накрийте і дайте постояти 3 — 5 хвилин.
  • Розділити сочевицю на 4 рівні частини, вичавіть на кожну порцію четвертинку лимона, полийте йогуртом і посипте зеленою цибулею.
  • Приємного апетиту!