18 вересня 2018, 9:39

М’ясо

Соковиті котлети з яловичини — апетитні і смачні!

Варіантів приготування м’ясних котлет існує дуже багато і часом від, здавалося б, незначних моментів залежить смак готової страви. Так, всього пара простих кулінарних «вивертів», і на вашому столі з’являться соковиті котлети з яловичини — апетитні і смачні.

Інгредієнти для приготування соковитих котлет з яловичини:

Для котлеток нам буде потрібно:

  • 500 г яловичого фаршу;
  • пів батона, замоченого в молоці;
  • 1 яйце;
  • 2 цибулини;
  • 30 г холодного вершкового масла;
  • сіль, перець, улюблені спеції за смаком.

Додатково:

  • 2 яйця;
  • борошно.

Як приготувати соковиті котлети з яловичини:

Батон замочити в молоці.

Цибулю дуже дрібно нарізати, можна прокрутити через м’ясорубку.

Батон гарненько віджати від молока, додати цибулю і змішати все з фаршем.

Ретельно все вимісити, додати 1яйцо, сіль, перець, спеції за смаком. Все ретельно вимісити.

Вершкове масло нарізати невеликими шматочками.

Збити 2 яйця зі столовою ложкою молока, трошки посолити і поперчити. Потім сформувати коржик, на середину покласти шматочок масла.

Зробити котлету.

Обваляти в борошні.

Вмочити в збиті яйця.

Відправити на розігріту з олією сковорідку.

Смажити котлети з яловичини майже до готовності. Потім скласти їх в каструльку, додати трошки водички і протушкувати хвилин 5-10 під кришкою.

На Вкуснятинках є й інші цікаві рецепти страв з яловичини:

  • П’яна яловичина
  • Яловичина по-бургундськи
  • Запечена яловичина в гранатовому соусі
  • Розкішна яловичина «Веллінгтон»

і ще багато за цим посиланням.

Джерело