11 листопада 2018, 10:48

Закуски

Солоне сало з часником в спеціях

Простий, але дуже смачний спосіб засолювання сала. Причому, ми не жадібні, і в одному рецепті відразу розповідаємо про двох сумішах спецій, щоб за один раз отримати два різних смаку солоного сала.
Для рецепту сала вам потрібно:
сало — 500г
сіль — 100г
цукор — 10г
часник — 20г
суміш спецій №1 (паприка, коріандр, куркума, чорний перець) — 25г
суміш спецій №2 (паприка, часник сушений, гострий перець, чорний перець, коріандр) — 25г.
Рецепт приготування сала:

Сало промити, посипати сіллю, цукром, очищеним і натертим часником.

Накрити пакетом, прибрати в холодильник на добу.

Через це час сало дістати, промити, обсушити і нарізати на шматки. Обваляти кожен шматок у своїх спеціях, змішаних з чайною ложкою солі. Якщо спеції погано прилипають, сало слід намочити.

Покласти брусочки сала в різних варіантах суміші спецій в окремі пакети і відправити в холодильник ще на добу. Після можна пробувати.

Приємного апетиту!

Джерело