25 серпня 2016, 6:13

Перші страви

Солянка м’ясна збірна

Солянка – одне з найсмачніших перших блюд. По-перше, воно дуже поживне, а по – друге – її незвичайний смак і аромат не порівняти ні з чим. У кожної господині є свій варіант солянки. Ми пропонуємо вам традиційний рецепт.

Інгредієнти для приготування збірної м’ясної солянки:

  • 100 г буженини
  • 100 г шийки
  • 100 г грудинки
  • 100 г мисливських сосисок
  • 100 г курки
  • 100 г шинки
  • 1/2 склянки соку від маслин (з банки)
  • 1/2 склянки маслин
  • 2 солоних огірка
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1 лимон
  • 1/2 склянки огіркового розсолу
  • 1/2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 лаврових аркуша
  • 2 зубчики часнику
  • 2-3 гвоздики
  • сіль і перець
  • 2 л м’ясного бульйону
  • 1 цибулина
  • 1 морквина

Спосіб приготування збірної м’ясної солянки:

  • Спершу нарізаємо невеликими кубиками грудинку, шийку, шинку, сосиски , курку, шинку.
  • Потім додаємо все готовий м’ясний бульйон все і варимо.
  • В той час,як вариться бульйон, дрібно нарізаємо цибулю і натираємо моркву, злегка обсмажуємо на олії. Додаємо сюди томатну пасту і тушкуємо ще хвилин.
  • Додаємо цю заправку в суп.
  • Потім вливаємо в каструлю розсіл від огірків і маслин, а також дрібно нарізані огірки, очищені від шкірки.
  • В кінці потрібно додати сіль, цукор, перець, гвоздику та лавровий лист. Варити ще близько 5 -7 хвилин.
  • Коли суп готовий, розливаємо його по тарілках і додаємо заздалегідь нарізані маслини, скибочка лимона, і за бажанням – нарізаний часник. Заправляємо все сметаною.

    Приємного апетиту!