18 вересня 2017, 9:17

Другі страви

Спагетті з соусом песто

Спагетті з соусом песто з печеного солодкого перцю

Песто з печеного солодкого перцю володіє дивовижним поєднанням смаків, і разом зі спагеті утворює неймовірно смачне блюдо.

Час приготування: 20 хвилин

Інгредієнти на 4 порції спагетті:

  • 1 кг варених спагеті або пасти пенне (з цілісної пшениці)
  • 1.5 їдальні ложки вершкового або оливкової олії
  • 2 столових ложки томатної пасти
  • Сіль за смаком
  • 1 чайна ложка паприки або 1/4 чайної ложки червоного меленого чилі
  • 1 їдальня ложка тертого сиру пармезан або будь сир за вашим вибором
  • Порубані листя коріандру або петрушки для прикраси (за бажанням)

Для соусу песто:

  • 2 смажених середніх червоних перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 3-4 свіжих листя базиліка або чайна ложка сушеного базиліка
  • 5-6 підсмаженого мигдалю або кедрових горіхів або арахісу
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 чайна ложка бальзамічного оцту (не обов’язково)
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування спагетті з соусом песто:

  • Для соусу: всі інгредієнти подрібніть в пасту.
  • Зваріть спагетті в підсоленій киплячій воді аль денте, злийте воду і поставте в бік.
  • Розігрійте оливкову олію в сковороді, додайте томатну пасту і готуйте протягом 4 хвилин.
  • Посоліть за смаком. Додайте паприку і соус песто і перемішайте.
  • Додайте приготовані спагетті і перемішайте.
  • Посипте тертим сиром. Вимкніть вогонь.
  • Прикрасьте свіжою зеленню петрушки або листочками кінзи.
  • Викладіть спагетті на блюдо і подавайте теплими.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…