28 травня 2015, 4:20

М’ясо

Стейк на грилі з соусом Чімічуррі

Якщо б у кожної країни був свій національний соус, в Аргентини це був би соус Чімічуррі. Додайте до цього соковитий яловичий стейк на грилі і отримаєте просто чудове поєднання. Соус можна зберігати в холодильнику тижнями, він також чудово підходить для свинини або курки.

Час приготування: 30 хвилин

Інгредієнти на 4 порції (приблизно 220 грам м’яса):

Для соусу Чімічуррі:

  • 1 пучок петрушки (2 склянки злегка в упаковці)
  • 1/2 склянки оливкової олії
  • 1 їдальня ложка червоного винного оцту
  • 2 зубчики часнику
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/8 чайної ложки меленого червоного перцю

Для стейка:

  • 2 (500-грамових) яловичих стейка, нарізаних на шматочки
  • 1 столова ложка розтопленого вершкового масла
  • 1/2 чайної ложки меленого чорного перцю
  • 1/2 чайної ложки тертої лимонної цедри

Як приготувати стейк на грилі:

  • Розігрійте гриль до середньо-високої температури.
  • Приготуйте соус Чімічуррі: у кухонному комбайні подрібніть часник, сіль і червоний перець, оливкова олія і оцет до однорідної консистенції.
  • Змастіть стейки маслом і посипте чорним перцем. Готуйте на грилі 12 хвилин, перевертаючи один раз.
  • Дайте постояти накритими 5 хвилин, поріжте.
  • Подавайте з соусом.
  • Поради:

    • Половину петрушки можна замінити кінзою.
    • Замість червоного винного оцту візьміть білий оцет, лаймовий або лимонний сік.
    • Для швидкості приготування поріжте петрушку і змішайте її з половиною склянки вашого улюбленого оцту.

    Приємного апетиту!