21 вересня 2018, 10:05

Другі страви Кулінарні секрети

Страви з фаршу — 5 простих страв для різноманітного меню

Не секрет, що страви з фаршу готуються в рази швидше, ніж більшість м’ясних страв. А це так важливо, коли часу зовсім мало, а сил так взагалі немає. Додайте фарш в суп, начиняйте їм овочі, змішуйте з іншими продуктами або використовуйте в якості шару для запіканки. Процес не займе багато часу, а результат буде просто приголомшливим!

1. Шнельклопс

Інгредієнти:

  • 300 г фаршу
  • 1 цибулина
  • 1,5 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. сметани
  • 3 зубчики часнику
  • Сіль, перець, мелений коріандр
  • 300 мл відвару від картоплі
  • 400 г відвареної картоплі
  • Зелень

Приготування:

  • Відваріть картоплю і перелийте з каструлі 300 мл відвару в іншу ємність.
  • Наріжте кубиками цибулину і відправте на сковорідку обсмажитися до рум’яного кольору.
  • Висипте фарш на сковорідку до цибулі. Додайте спеції і рубаний часник. Смажте м’ясо до готовності.
  • Додайте борошно пшеничне. Потім змішайте.
  • Влийте відвар з картоплі.
  • Додайте сметану і знову все розмішайте.
  • Зачекайте, поки маса закипить і посипте рубаною зеленню.
  • Подавайте разом з картоплею.
  • 2. Картопляна запіканка

    Інгредієнти:

    • 300-400 г фаршу
    • 2-3 цибулини
    • 3 картоплини
    • 150 г маринованих грибів
    • 1 помідор
    • 3 зубчики часнику
    • 1/3 ч. л. кмину
    • 1 ч. л. хмелі-сунелі
    • 4-5 ст. л. сметани
    • 100 г твердого сиру
    • 50 мл молока
    • Зелень
    • Сіль, перець

    Приготування:

  • Додайте у фарш приблизно 2 ст. л. сметани. Перемішайте все, а після додайте всі спеції і ще раз перемішайте.
  • Наріжте цибулю кільцями і обсмажте його. Овоч має стати м’яким, але не обов’язково доводити його до золотистого кольору.
  • Почистіть картоплю. Його потрібно нарізати тонкими слайсами.
  • Помідор і гриби наріжте кубиками.
  • Налийте в глибоку ємність молоко і додайте 2-3 ст. л. сметани. Додайте до маси тертий твердий сир. Змішайте.
  • Дрібно наріжте обрану вами зелень. Висипте її в ємність з молочними продуктами. Посоліть і поперчіть. Всипте часник, попередньо подрібнений або пропущений через чеснокодавку.
  • Візьміть форму, в якій збираєтеся запікати страву. Вистеліть дно цибулею. Посоліть його. Другим шаром фарш.
  • Третім — помідори і гриби. Посоліть третій шар. Четвертий шар — слайсы картоплі. Всі шари залийте сумішшю з молока і сметани.
  • Накрийте запіканку фольгою.
  • Увімкніть духовку. Виставте температуру на 180 °C.
  • Надішліть форму з запіканкою в духовку на 60 хвилин.
  • 3. Дитяча запіканка

    Інгредієнти:

    • 250 г відварених макаронів (напівготових)
    • 100 мл молока
    • 2 яйця
    • 2 тефтелі
    • 40 г твердого сиру
    • Сіль

    Приготування:

  • Візьміть глибоку ємність. Вилийте в неї молоко, а потім додайте яйця. Посоліть. Збийте інгредієнти виделкою або вінчиком.
  • Натріть твердий сир. Вибирайте крупну тертку.
  • Змішайте сир і напівготові макарони.
  • Залийте макарони і сир сумішшю з молока і яєць. Гарненько все перемішайте.
  • Відваріть тефтелі.
  • Візьміть форму для випікання і викладіть на дно тефтелі.
  • Висипте макарони зверху.
  • Виставте температуру на 180-200 °С. Відправте форму з дитячої запіканкою в духовку на 25 хвилин.
  • 4. М’ясний хлібець

    Інгредієнти:

    • 400 г фаршу
    • 1 яйце
    • 1 цибулина
    • 100 г твердого сиру
    • 1 помідор
    • 2 ст. л. кетчупу
    • Сіль, перець, зіра
    • Зелень

    Приготування:

  • Наріжте цибулю. Злегка обсмажте кубики в малій кількості соняшникової олії.
  • Зачекайте, поки цибуля повністю охолоне, а потім додайте фарш. Потім перемішайте.
  • Додайте в отриману суміш яйце і спеції. Перемішайте все ще раз.
  • Наріжте 50 г твердого сиру невеликими кубиками.
  • Наріжте томат кружечками. Також дрібно порубаєте зелень.
  • Додайте до м’яса зелень, а потім і нарізаний сир. Перемішайте.
  • Відбийте фарш про миску так, як зазвичай робите на котлети.
  • Змастіть форму для запікання. Використовуйте звичайне рослинне масло. Викладіть суміш з фаршу і овочів.
  • Зверху змастіть хлібець кетчупом. Підготовлені помідори викладіть зверху.
  • Випікайте м’ясний хлібець в духовці при температурі 230 °C. На це піде приблизно 30 хвилин.
  • Натріть 50 г залишився твердого сиру.
  • Вийміть форму. Посипте блюдо сиром. Відправте в духовку ще на стільки ж.
  • 5. Сирно-м’ясні котлети

    Інгредієнти:

    • 500 г фаршу
    • 100 г кисломолочного сиру
    • 1 цибулина
    • 1 ст. л. сметани
    • 2 зубчики часнику
    • 100 г борошна
    • Сіль, перець, кмин
    • Зелень

    Приготування:

  • Цибулю потрібно нарізати кубиками, а часник пропустити через чеснокодавку.
  • Свіжу зелень слід дрібно посікти.
  • Змішайте всі інгредієнти, крім борошна. Відбийте фарш, як на котлети.
  • Зробіть котлети, а після обваляйте їх у борошні.
  • Розігрійте олію на сковороді і обсмажте котлети з фаршу до скоринки.
  • Ви можете також приготувати соус для таких котлет. Для цього потрібно нарізати кубиками цибулину і обсмажити на сковороді, посипавши 1 ч. л. борошна. Потім додати 3 ч. л. томатної пасти. Посмажте всі кілька хвилин і потушкуйте в 50 мл води. Котлети можна залити цим соусом і тушкувати до тих пір,поки вони повністю не приготуються.

    Вам більше не доведеться ламати голову над тим, що приготувати, та й як можна встигнути щось приготувати. Запасіться якісним фаршем запас, розділіть на порції і відправте в морозилку. Розморозьте пакетик перед приготуванням їжі і підкорите сім’ю новим блюдом. І розкажіть друзям!

    Джерело

    Завантаження…