21 жовтня 2018, 10:22

Другі страви М’ясо

Страви з м’ясом на кожен день — 4 рецепта

Страви з м’ясом на кожен день — ідеальне поєднання м’яса з овочами і зеленню! Пропонуємо Вам 4 чудових рецепта.

1. Рулет з телятини зі свіжим шпинатом

Інгредієнти (на 6 порцій):

  • 1 ріпчаста цибулина
  • 5 ст. л. рослинного масла
  • 500 р шпинату
  • 1 кг м’якоті телятини одним шматком
  • щіпка мускатного горіха
  • 400 мл м’ясного бульйону
  • 1 цибулина-шалот
  • 50 г очищених волоських горіхів
  • 30 г вершкового масла
  • 2 ст. л. гірчиці
  • 100 мл білого сухого вина
  • сіль
  • мелений чорний перець

Приготування:

Духовку нагріти до 200°. Ріпчасту цибулину очистити, порубати і підрум’янити на 2 ст. л. олії. Додати шпинат, влити 1 ст. л. води і тушкувати на маленькому вогні 5 хв. Посолити і поперчити. Дати трохи охолонути.

М’ясо вимити, обсушити і розрізати так, щоб вийшов пласт. Добре відбити, посипати мускатним горіхом, посолити і поперчити. Шпинат, віджати і розподілити по м’ясу. Згорнути рулетом і обсмажити з усіх боків на маслі. Перекласти у форму, влити бульйон і запікати 1 ч., періодично поливаючи рідиною.

Лук-шалот очистити і порубати. Горіхи подрібнити, перемішати з цибулею, розтопленим вершковим маслом і гірчицею. Отриманою сумішшю змастити рулет у формі, влити в неї вино і запікати ще 20 хв. На стіл можна подати з картоплею.

2. Печеня з яловичини

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 800 г яловичої вирізки
  • 1 гілочка розмарину
  • 1 ч. л. сушеного чебрецю
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 50 г вершкового масла
  • 3 стручка солодкого перцю
  • сіль
  • мелений чорний перець

Приготування:

М’ясо вимити і обсушити. З гілочки розмарину обірвати листочки. Часник очистити, пропустити через прес, змішати з розмарином, чебрецем, соєвим соусом і оливковою олією. Отриманою сумішшю обмазати м’ясо і прибрати в холод на 2 години.

У сковороді розпустити вершкове масло і обсмажити м’ясо з усіх боків. Перекласти у форму і запікати 1,5 години при 200° с, періодично поливаючи рідиною від смаження.

З стручків перцю видалити насіння. Змастити м’якоть залишилися оливковою олією і обсмажити на грилі. Подати на стіл разом з м’ясом, нарізаним тонкими скибочками.

3. Свинина з пепперонатой

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 2 цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 3 гілочки петрушки
  • 60 г фундука
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 700 г м’якоті свинини
  • 600 г солодкого перцю
  • 1 лимон
  • 12 маслин
  • сіль
  • мелений перець

Приготування:

Для начинки одну цибулину, часник і петрушку порубати. Перемішати з подрібненим фундуком, гірчицею і 1 ст. л. масла.

М’ясо розрізати не до кінця, щоб вийшов товстий пласт. Посолити і посушити. Зверху розподілити начинку, скласти пласт навпіл і обв’язати ниткою. Змастити 1 ст. л. масла, запікати 30 хв. під фольгою і потім ще 20 хв. — без неї.

Для пепперонаты перець нарізати квадратиками, залишилася цибулину — кубиками. З лимона теркою зняти цедру, вичавити сік.

Цибулю з перцем, обсмажити на маслі. Додати сік і цедру лимона, листочки чебрецю. Приправити і тушкувати 5 хв. Покласти маслини і готувати 5 хв. Подати разом з м’ясом.

4. Індичка з овочами

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 2 стручка солодкого перцю
  • 1 шт. цибулі-порею
  • 1 морква
  • 1 помідор
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. кокосової стружки
  • 1 яйце
  • 4 ст. л. соєвого соусу
  • 800 г філе індички
  • 2 ст. л. кунжуту
  • сіль
  • перець

Приготування:

Солодкий перець нарізати кубиками, цибулю — півкільцями, моркву — дуже дрібними кубиками. Часник очистити і порубати. Помідор нарізати маленькими кубиками.

Всі підготовлені овочі, помішуючи, обсмажити на олії. Посипати кокосовою стружкою. Додати яєчний білок, соєвий соус і тримати на вогні ще 2 хв. Зняти з вогню і дати охолонути.

Духовку нагріти до 170°. Філе індички розрізати навпіл і кожну частину відбити. Посолити і поперчити. Розподілити по філе отриману овочеву начинку, згорнути рулетами і укласти у форму. Запікати 50 хв. Фольгу зняти, верх змастити жовтком, посипати кунжутом і готувати ще 10 хв.

Джерело

Завантаження…