22 січня 2016 року, 12:12

Перші страви

Суп «Харчо»

Мова піде про грузинському національному блюді, суп «Харчо». Якщо точно перекласти назву з грузинського, виходить, що це «яловичий суп». Але зараз, в його приготуванні можна використовувати будь-яке м’ясо, не обов’язково яловичину.

Інгредієнти для приготування супу «Харчо»:

  • 600 г яловичини або баранини
  • 2 цибулини
  • 1 морквина
  • 4 помідора
  • 2 шт. солодкого перцю
  • 3-4 зубчики часнику
  • 5 ст. л. рису
  • ½ Склянки волоських горіхів
  • 5-10 горошин чорного перцю
  • 2 лаврових аркуша
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. солі
  • Зелень петрушки або кінзи
  • 1 гіркий перець

Спосіб приготування супу «Харчо»:

  • Для того щоб приготувати суп харчо, нам потрібно м’ясо нарізати на невеликі шматочки. Потім, обсмажити на сковороді з гарячим рослинним маслом на максимальному вогні, приблизно 10 хвилин.
  • Потім до м’яса додаємо вже подрібнені цибулю і моркву. Перемішуємо і обсмажуємо ще хвилин 10-15.
  • Перекладаємо м’ясо з овочами в каструлю, заливаємо холодною водою (2,5-3 літра), солимо і варимо на середньому вогні 30-45 хвилин (все залежить від м’яса).
  • Далі ми натираємо на тертці помідори, солодкий перець нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до м’яса, коли воно добре провариться.
  • Після цього потрібно додати в каструлю рис і варити до готовності.
  • За 5 хвилин до готовності рису кладемо горіхи, а в кінці приготування додаємо лавровий лист, роздавлений перець горошком і товчений часник.
  • Наш суп харчо готовий, даємо йому настоятися протягом 20 хвилин. При подачі в кожну тарілку кладемо нарізану кільцями гіркий перець і подрібнену зелень кінзи або петрушки.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…